Fitte Viergever hongerig naar beter PSV

Artikel
Fitte Viergever hongerig naar beter PSV

Enerzijds vond Nick Viergever het de afgelopen twee vrije weken heerlijk om de batterijen op te laden. Maar aan de andere kant voelde de verdediger in anderhalf jaar niet zó fit als kort voor de winterstop. “Met de maand ging het beter.”

Winterbreak 
“Rust heeft iedereen nodig, ik natuurlijk ook. Je zit in een ritme van wedstrijden, bent veel weg, ziet je familie weinig en ook voor het lichaam en het hoofd is het goed om eventjes niet met voetbal bezig te zijn. Om met je gezin en familie bij elkaar te zijn, om leuke dingen te doen. Nu het hoofd weer fris is, is het fijn om weer met de jongens aan de slag te gaan.”

Modus 
“Je moet zeker weer even uit die rustmodus komen. Het lichaam moet weer op gang komen en met dit weer op dit soort velden is dat lekkerder dan in de regen en kou van Nederland. Geen wind, heerlijk.”

Blessures 
“Ik ben blij dat ik iedere wedstrijd kan spelen. De blessures zijn gelukkig geweest. Met de maand ging het beter en op het eind voelde ik me eigenlijk pas volledig fit. Conditioneel op en top en lichamelijk steeds krachtiger. Een blessure, in mijn geval de enkel, is niet alleen de blessure. Het heeft impact op je hele lichaam. Dat denken mensen niet vaak en om eerlijk te zien dacht ik dat ook niet. Het gaat door tot je heup, je kuit, je rug. Alles speelt mee. Het heeft tijd en wedstrijden op niveau nodig om terug op kracht te komen.”

Honger
“We willen nog beter gaan voetballen. Er zit nog zat verbetering in de groep en dat hebben we op de eerste dag van dit trainingskamp al tegen elkaar gezegd. We blijven hongerig naar een nog beter PSV.”

Bekijk ook