FC Twente voor goals afhankelijk van huurlingen

FC Twente voor goals afhankelijk van huurlingen
2 min

Veel media vreesden deze zomer voor de sportieve toekomst van FC Twente. Nadat een faillissement in het voorjaar werd afgewend, heeft de club namelijk flink de broekriem aangehaald. Grote namen als Felipe Gutiérrez en Hakim Ziyech vertrokken. Hun plaatsen werden ingenomen door huurspelers als Enes Ünal, Yaw Yeboah en Bersant Celina.

Verrassend goed
De vraag was of de huurlingen van Manchester City in staat zouden zijn om het gemis van de sterkhouders op te vangen. Na elf wedstrijden lijkt dat vooralsnog heel behoorlijk te lukken. Enes Ünal staat tweede op de topscorerslijst achter Nicolai Jørgensen van Feyenoord. Het Turkse talent kwam al tot zeven treffers. Ook Bersant Celina scoort er lustig op los, met vier treffers tot dusver. Gevolg is dat FC Twente op een keurige zesde plaats staat. Ünal, Yeboah en Celina nemen vooralsnog 65 procent van de doelpunten van FC Twente voor hun rekening.

Uitdager in Eindhoven
PSV zal dus zijn handen vol hebben aan de ploeg van René Hake. Twente zal inzetten op de winst, want drie punten zouden FC Twente nog steviger in het linkerrijtje zetten. PSV won zijn laatste vijf eredivisieduels van FC Twente, maar tegelijkertijd won PSV nog nooit zes keer op rij van de Enschedeërs. Als PSV wint houdt het de druk op Ajax en Feyenoord in de strijd om de kop van de ranglijst. Een interessant treffen dus, voor beide partijen.