Faber en Dumfries eensgezind: punt verdiend

Artikel
Faber en Dumfries eensgezind: punt verdiend

Zowel Ernest Faber als Denzel Dumfries vindt dat PSV niet meer verdiende dan het punt dat de ploeg behaalde in de topper tegen Feyenoord. ‘We hadden natuurlijk graag gewonnen deze middag, maar we mogen ons tevreden stellen met een punt.’

Spelbeeld
Volgens Faber had PSV wel kunnen winnen, maar was dat gezien het spelbeeld niet verdiend geweest. “Het was een weifelend begin van ons”, aldus Faber op de persconferentie in het Philips Stadion. “We waren niet comfortabel aan de bal. Toch krijgen we een aantal goede mogelijkheden die er in dit soort wedstrijden in moeten.”

Dat lukte snel in de tweede helft wel. Toen kreeg het Philips Stadion ook het gevoel dat PSV naar meer op jacht kon, maar volgens Faber had het ook de andere kant op kunnen vallen. “Er gaat van alles verkeerd in het veld. Het had zomaar 4-4 kunnen zijn, maar ook 4-1 voor Feyenoord of zelfs 4-1 voor ons. Het bleef maar op en neer gaan. Uiteindelijk mogen we tevreden zijn met een punt.”

Dumfries: Geen hands
Denzel Dumfries was in het veld één van de bedrijvigste PSV’ers, maar had soms ook zijn handen vol in verdedigende situaties. Diep in de tweede helft was de aanvoerder onderwerp van discussie toen een bal na een hoekschop wel of niet op zijn hand landde. “Ik dacht dat ik 'm op mijn hoofd raakte”, zei Dumfries voor de camera van FOX Sports. “Maar ik voelde twee dingen: op mijn hoofd en op mijn hand. Volgens mij raakt mijn hand zijn hoofd”, aldus Dumfries over het duel in het strafschopgebied met Eric Botteghin.

De Braziliaan zette Feyenoord eerder nog op 0-1. “Het was een spannende wedstrijd”, aldus Dumfries. “Ik vond ons vrij slordig aan de bal, soms een beetje te onrustig. Ik denk dat we het niet verdiend hadden om hier te winnen. We hadden het gevoel dat we meer konden, maar het kwam er niet uit.” PSV blijft daardoor vierde met vier verliespunten achterstand op Feyenoord. Nummer vijf Willem II heeft twee punten minder dan PSV. Het blijft spannend, we kijken vooruit en proberen zo hoog mogelijk te eindigen”, besloot Dumfries.