Ercan: ‘Mijn droom is uitgekomen’

Artikel
Ercan: ‘Mijn droom is uitgekomen’

Begin 2019 werd Yusufcan 'Ýusuf' Ercan door PSV gescout voor het Esports Talents Team. Nu heeft hij zijn eerste profcontract getekend als Esporter bij PSV. Samen met Ali Riza Aygün vormt hij het Esports-duo voor komend seizoen.

Toernooien
“Ik kan niet wachten tot ik kan beginnen”, zegt de esporter over zijn contract. “We moeten nog wachten tot FIFA 20 uit is, dan gaat alles lopen. Maar ik ben nu al erg enthousiast.” Yusuf werd begin 2019 gescout voor het Esports Talents Team na zijn goede prestaties op toernooien. “Ik begon in FIFA met Weekend League. Toen ik merkte dat ik daar goed presteerde wilde ik mijn niveau omhoog tillen. Ik heb aan drie verschillende toernooien meegedaan en won ze alle drie zonder een potje te verliezen, toen viel ik op bij PSV.”

PSV
Yusuf is al zijn hele leven PSV-supporter en hij wilde al jaren esporter worden. Dus FIFA-speler zijn in dienst van PSV is  een droom die uitkomt: “Al sinds ik voor het eerst FIFA speel droom ik er van om het op topniveau te doen. Toen ik hoorde dat PSV een Esports-team kreeg werd het mijn doel om voor ze te gaan spelen. Die droom is nu uitgekomen.”

Met Yusufcan en Ali Riza heeft PSV twee echte PSV'ers als Esporter in dienst Met Yusufcan en Ali Riza heeft PSV twee echte PSV'ers als Esporter in dienst

FIFA
Ook aan zijn teams in FIFA kun je zien dat Yusuf PSV-supporter is: “PSV-legende Ronaldo is mijn favoriete speler in FIFA Ultimate Team, daar kun je alles mee. Buiten FIFA om vind ik Messi de beste speler.” Wie de beste speler bij PSV is, is ook duidelijk voor Yusuf. “Donyell Malen”, zegt hij zelfverzekerd. “Die is nu al heel goed en kan nog veel beter worden.”

Tussenjaar
Het FIFA-talent heeft een tussenjaar van zijn studie genomen om zich vol te kunnen focussen op esports bij PSV. “Mijn familie is heel positief, ze steunen me en zijn er voor me. Gelukkig gaan ze goed mee met de tijd”, zegt Yusuf. “Mijn vrienden zijn ook heel blij voor me. Af en toe als ik FIFA met ze speel moet ik me wel inhouden. Ik begon met spelen voor de lol maar werd in een korte tijd beter en beter.”

Yusufcan, coach Romal en Ali Riza vormen dit seizoen het Esports-team van PSV Yusufcan, coach Romal en Ali Riza vormen dit seizoen het Esports-team van PSV

Bekijk ook

PSV Work Out | Burdock

Video

Kijk hier PSV TV aflevering 1

Video