Eran Zahavi wil bij PSV blijven

Eran Zahavi wil bij PSV blijven
3 min
PSV1

Na de 4-2 overwinning op PEC Zwolle schoof naast Hoofdcoach Roger Schmidt ook Eran Zahavi tijdens de persconferentie aan. De spits, die afgelopen week werd opgeschrikt wegens privéomstandigheden, maakte daar een statement over zijn toekomst.

Slechte film
Het was een moeilijke periode voor de familie Zahavi die afgelopen zondag vergeleek met een slechte film. “Ik ben blij dat onze familie, vrienden en iedereen bij PSV ons zo goed geholpen heeft. Er gaan nu allerlei verhalen rond over mijn toekomst, maar daar kan ik duidelijk over zijn: Ik wil bij PSV blijven”, zei de Israëliër die daarbij aangaf dat het besluit om te spelen niet alleen zijn keuze was. “Het was vooral de beslissing van mijn vrouw. Ze volgt me altijd de wereld rond en dat is voor haar niet altijd makkelijk, zeker nu niet. Ik ben dankbaar dat ik zo iemand als haar naast me heb.”

Emotioneel moment
De spits tekende in de tweede helft voor de vierde goal van PSV, waarna hij meteen zijn familie opzocht die plaats had genomen op de tribune. “Soms zijn dingen voorbestemd om te gebeuren. Het was een van de meest emotionele goals uit mijn carrière”, zegt Zahavi die zijn familie zag genieten op de tribune. “Op dit soort momenten wil je samen zijn. Ik ben erg blij dat ze in het stadion mochten komen kijken.” 

Speciale band met Zahavi
Ook voor de spelersgroep en de staf was het geen makkelijke week, zo gaf Schmidt aan. “Ik heb een speciale band met Zahavi die ik al vanuit mijn tijd in China ken. Hij had vandaag echt niet hoeven spelen. Dit zegt iets over hem als voetballer en als mens. Hij is een voorbeeldprof en ik ben blij dat hij voor ons speelt.”  

Tweede plaats
Door de overwinning op PEC Zwolle en het gelijke spel van AZ heeft PSV de beste papieren om zondag de tweede plaats definitief veilig te stellen. Een plek die volgens Schmidt het maximaal haalbare was. “Ajax speelt al vier jaar onder dezelfde coach en met veelal dezelfde spelers. Voor ons is dat anders. Wij zijn dit jaar pas begonnen en zitten in een andere fase”, aldus Schmidt die volgend jaar het gat kleiner hoopt te zien worden. “Daar kan Champions League voetbal bij helpen.”  

Malen op de flanken
Donyell Malen speelde vanaf de tweede helft als vleugelaanvaller in een 4-3-3 systeem. Volgen Schmidt kan hij daar heel goed uit de voeten, maar geeft Malen zelf de voorkeur aan een centrale rol. “Ik kan hem daarin niet overtuigen”, grapt Schmidt die blij was met de negentiende goal van de aanvaller. “Voor hem is ons systeem niet altijd makkelijk, maar hij heeft zich aangepast en doet het erg goed.”