‘Er staat straks een selectie die voor de titel gaat’

‘Er staat straks een selectie die voor de titel gaat’
2 min

Phillip Cocu stond bij de persconferentie in aanloop naar PSV - Roda JC Kerkrade langere tijd stil bij de dichterbij sluipende transferdeadline. “Ik ben ervan overtuigd dat er op 1 september een ploeg staat die voor de titel kan gaan” vertelde hij, verwijzend op de geruchten die rond PSV de ronde doen.

Anticiperen    
Onder meer rond Luuk de Jong, Santiago Arias en Jeroen Zoet zou er beweging zijn. Niet ideaal, vindt Cocu maar hij wil er niet over zeuren. “Daar moeten we zo goed mogelijk mee omgaan. Het is nou eenmaal niet mogelijk om het seizoen in te gaan met de selectie die je voor ogen hebt. Het is heel moeilijk om aan te geven hoe groot de kans is dat of wie er nog vertrekken. Het enige dat wij kunnen doen is anticiperen.”

Transfers
Anticiperen houdt onder andere in kijken naar mogelijke versterkingen. Als er niets gebeurt, verwacht Cocu ook niet al te veel inkomende transfers. “We hebben in een eerder stadium aangegeven dat we een linksachter aan de selectie gaan toevoegen. Als we nog grote bedragen binnenkrijgen, zullen we ons roeren op de transfermarkt, anders niet. We zijn nu financieel gezond, daar hebben we jaren hard voor moeten werken. We gaan daarom geen onverantwoorde risico’s meer nemen. Maar ik ben ervan overtuigd dat er op 1 september een ploeg staat die voor de titel kan gaan.”

Respect  
Voor 1 september speelt PSV nog één duel. Zondag thuis tegen Roda JC Kerkrade, een tegenstander waar Cocu met veel respect over spreekt. “We zullen echt superscherp moeten zijn zondag. Roda is traditioneel een lastigere tegenstander voor PSV, dat is iets dat meespeelt richting zondag.” Daarom wil Cocu graag voortborduren op de wedstrijden tegen AZ en NAC Breda. “Het elftal zal niet overhoop gegooid worden. We hebben de speelwijze iets aangepast, waardoor we wat makkelijker de goal vinden. Bovendien hebben de treffers voor wat vertrouwen gezorgd. Iedereen weet dat we nu kunnen scoren. Dat doet iets met het team.”