‘Emmen doet het gewoon goed’

‘Emmen doet het gewoon goed’
2 min

Bij PSV is volgens Mark van Bommel geen enkele sprake van onderschatting. “Zij hebben al acht punten hè. Emmen doet het gewoon goed”, waarschuwde de hoofdcoach vrijdag op De Herdgang zijn ploeg.

Internationals   
Die waarschuwing gaf Van Bommel deze week nog niet in de kleedkamer aan de spelers die na de interlands met een goed gevoel terugkeerden op De Herdgang. Waarschuwen is namelijk helemaal niet nodig, zei Van Bommel.  Iedereen is nuchter en relaxed. Zweven? Nee dat doen die jongens niet. De jongens die gespeeld hebben waren heel erg blij. Mooi toch dat ze zo terugkomen? En als ze wel zweven, dan corrigeert de groep hen wel.”

Honderd keer  
PSV bereidt zich dan ook hetzelfde voor als altijd. “Onverstoorbaar zijn. Dat heb ik al honderd keer gezegd. Of je nu tegen UNA, FC Barcelona of FC Emmen speelt, om 20.30 uur of om 12.15 uur, op zaterdag of woensdag. Het maakt allemaal niets uit. Motivatie moet je uit jezelf halen.”

Leren 
Bovendien is Emmen eerder dit seizoen al op bezoek geweest bij Ajax. “En voetballers leren snel”, aldus Van Bommel. “Iedereen zag hen als degradatiekandidaat nummer één, maar ze hebben gewoon al acht punten en staan boven de streep. Emmen doet het gewoon goed. Bovendien: zij zullen dit zien als uitdaging. Het is toch mooi om hier te kunnen voetballen?”

102
Automatisch van een nieuwe driepunter en daarmee nieuw record als beginnend PSV-trainer uitgaan, doet de hoofdcoach daarom ook niet. “Als het zo makkelijk zou zijn hebben we aan het eind van het seizoen 102 punten. We zijn gewoon heel goed begonnen aan de Eredivisie. Daarin is Emmen de eerstvolgende tegenstander. De belangrijkste op dit moment.”