‘Eis dat we de rug rechten’

Artikel
‘Eis dat we de rug rechten’

Mark van Bommel keerde vrijdag met een vervelend gevoel terug in Nederland. Donderdag werd zijn ploeg hardhandig verslagen door Sporting CP (4-0) waardoor PSV de focus volledig op het Nederlandse voetbal moet leggen. ‘Wij moeten van onszelf eisen dat we zondag de rug rechten.’

Noodzaak
Met die laatste zin blikte Van Bommel vooruit naar de wedstrijd van zondag tegen FC Emmen. Hoewel winst altijd het doel is, is dat zondag misschien wel nog meer. “Wij moeten van onszelf eisen dat we zondag de rug rechten. En dat betekent drie punten halen, want dat is noodzaak”, zei de trainer nadat hij geland was op Eindhoven Airport.

Teleurstellend
Daar blikte hij ook nog even terug op het verlies van donderdag. “Het moge duidelijk zijn dat we met een vervelend gevoel teruggekomen zijn uit Portugal. Het was een teleurstellende avond. We hebben het daar op bepalende momenten niet goed gedaan tegen een hele goede ploeg en het resultaat is er dan ook naar. Duidelijk is echter ook dat we de teleurstelling snel moeten parkeren, want zondag zal Emmen er alles aan doen om het ons moeilijk te maken”, sprak de coach.

Verwerken
“Eén van de kenmerken van een topsporter is het vermogen om een teleurstelling snel te verwerken”, vervolgde hij. “Zeker in het voetbal is er altijd snel weer een nieuwe wedstrijd. Onze spelers hebben de wedstrijd in Lissabon fysiek op een normale wijze verteerd. Links en rechts zijn er wat gebruikelijke klachtjes, maar ik verwacht ze morgen allemaal op het trainingsveld.”

Gewaarschuwd
FC Emmen staat op een dertiende plaats en PSV weet uit ervaring dat het in Drenthe lastig kan zijn. 2019 begon daar vorig jaar met een gelijkspel. “Emmen haalt de punten over het algemeen in eigen huis”, weet Van Bommel. “We hebben vorig jaar ervaren dat ze zich daar niet zomaar gewonnen geven. We zijn gewaarschuwd, wat dat betreft.”