Eén op één met Nick Viergever

Eén op één met Nick Viergever
3 min

Nick Viergever (29) hoopt woensdag op een kolkend Philips Stadion tegen Inter. Eén op één met de UEFA geeft de verdediger aan uit te kijken naar de sfeer die in Eindhoven heerst tijdens Europese wedstrijden. “Ik weet hoe erg de PSV-supporters achter hun club kunnen staan.”

Seizoenstart
“We zijn goed aan het seizoen begonnen, kunnen voor de titel in de Eredivisie gaan en willen ons laten zien in de Champions League. Dat heeft PSV in het recente verleden nog laten zien.”

Ervaring 
“We hebben ervaren jongens als Jeroen Zoet, Daniel Schwaab en Luuk de Jong. Die weten wat er gevraagd wordt. Samen met hen moet ik de leiding nemen, zorgen dat het team bij elkaar blijft en zo de jongere jongens mee in dat spel nemen. Ervaring heb je in de Champions League gewoon nodig. We hebben een team vol talent, talenten die in mijn optiek ver kunnen komen. Sommigen gaan ooit voor grote clubs spelen. Het zou fantastisch zijn om ze daar ooit te zien en te kunnen zeggen dat ik hen een beetje heb kunnen helpen in hun weg daar naartoe.”

Nederlands voetbal 
“Het Nederlands voetbal heeft zware jaren achter de rug, zeker op Europees niveau. Dat er nu twee teams in de groepsfase van de Champions League spelen is echt heel goed voor ons. Er staat zo langzamerhand een nieuwe generatie op. Eén met heel veel talent. Bovendien is er in het Nederlandse voetbal tegenwoordig veel meer aandacht voor het fysieke gedeelte. Dat maakt ons sterker.”

Uitdaging  
“We staan voor een mooie uitdaging. Met Barcelona, nu Inter en Tottenham Hotspur speel je tegen drie topteams. Ik denk dat we altijd van ons eigen spel moeten uitgaan. We zijn dit seizoen begonnen met een bepaalde speelstijl, een filosofie. Daar moeten we bij blijven. Tegelijkertijd hebben we respect voor de kwaliteiten van onze tegenstanders. Het is een zware poule en op papier zijn onze tegenstanders misschien favoriet, maar ook dan is er altijd een kans voor ons. In die kans geloven wij. Bovendien zijn er voldoende voorbeelden van kleinere clubs die van de grote jongens wisten te winnen.”

Sfeer 
“Ik kijk er enorm naar uit om het tegen die teams op te nemen. Dit is het hoogste podium met de grootste clubs. De Champions League leeft bij iedereen. Ook bij de fans. Ik weet hoe erg de PSV-supporters achter hun club kunnen staan. Daar kijk ik naar uit.”