Een nadere kennismaking met Philipp Max

Een nadere kennismaking met Philipp Max
3 min
PSV1

PSV kondigde woensdag de komst van vleugelverdediger Philipp Max aan. De Duitser die aan het eind van deze maand zijn 27e verjaardag viert, kijkt uit naar zijn periode bij de club. Een kennismakingsgesprek.

Hoe heb je de afgelopen dagen beleefd?
“Het was heel hectisch. Ik heb lang moeten wachten tot ik naar Eindhoven toe kon vliegen, maar ben heel blij om hier te zijn. PSV is een heel grote club met een mooie en lange geschiedenis. Vanaf het moment dat de club zich meldde, wilde ik er onderdeel van uit gaan maken.”

Waarom heb je gekozen voor PSV?
“PSV is één van de grootste clubs in Nederland. Een team dat aanvallend voetbal wil spelen, voor de prijzen speelt en ook op hoog niveau in Europa acties is. Voor mij zijn dat allemaal nieuwe ervaringen in mijn carrière.”

Met wie heb je over de club gesproken?
“M’n familie en m’n vrouw. Mijn vader (Martin Max, red.) heeft me al het één en ander over de club verteld. Ik ben niet zo heel ver van de Nederlandse grens geboren, in de buurt van Mönchengladbach, dus hij kende PSV uit die tijd al heel aardig. Ook PSV zelf maakte direct een goede indruk toen ik met hen sprak. De gesprekken met Roger Schmidt en John de Jong, maakten het voor mij alleen maar makkelijker om voor deze club te kiezen.”

Wat is je eerste indruk nu je hier bent?
“Zoals ik al zei: dit is een grote club met een prachtig stadion. Ik kijk er echt naar uit om hier te spelen als alle coronaperikelen voorbij zijn en het stadion helemaal vol met supporters zit. Ik voel me enorm welkom.”

Hoe zou je jezelf als voetballer omschrijven?
“Ik ben een linkervleugelverdediger die veel energie in de wedstrijd legt en altijd honderd procent geeft. Eigenlijk vind ik dat anderen het beste over mij kunnen praten. Ik kijk er in ieder geval naar uit alles voor deze ploeg te gaan geven.”  

Welke doelen heb je jezelf gesteld?
“Van origine ben ik niet gewend om in een ploeg te spelen die dominant is op het veld. Dat zal even wennen zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat ik het kan. Daarnaast speel ik hier natuurlijk om de prijzen. In m’n carrière ben ik nog nooit kampioen geworden. Hier is dat wél mogelijk. Tot slot wil ik me ook als persoon ontwikkelen. Ik ben blij dat dat in het buitenland kan.”

Zo verliep het voetballeven van Philipp Max  
Max is drievoudig Olympisch international van Duitsland (1 doelpunt). Hij kwam uit voor de Duitse ploeg die in 2016 op de Olympische Spelen actief was. De verdediger speelde in de jeugdopleiding van 1860 München, FC Bayern München en later ook bij Schalke 04. Bij die club maakte hij in 2014 zijn debuut in de Bundesliga. Zijn definitieve doorbraak beleefde Max bij FC Augsburg, waar hij in de afgelopen vijf seizoenen een bepalende rol in het veld verwierf. Afgelopen seizoen scoorde hij 8 keer en gaf hij nog eens 6 assists.