Een kolkend Philips Stadion: ‘Europese avonden hier speciaal’

Artikel
Een kolkend Philips Stadion: ‘Europese avonden hier speciaal’

Hoofdcoach Roger Schmidt kijkt enorm uit naar de return tegen Leicester City. In een uitverkocht Philips Stadion moet zijn ploeg donderdag de laatste stap zien te zetten naar de eerste Europese halve finale in zeventien jaar tijd. “De sfeer op Europese avonden in het Philips Stadion is ongeëvenaard. De fans kunnen ons het laatste duwtje in de juiste richting geven.”

Fans
Schmidt is onder de indruk van de massale steun in Leicester van afgelopen week. “In Engeland waren onze supporters met veel. Ze hielpen ons bij het behalen van een resultaat met perspectief. De fans kunnen morgen het verschil maken. In een uitverkocht huis verwacht ik een fraaie sfeer. De Europese thuiswedstrijden van dit seizoen zijn telkens weer uitgedraaid op prachtige avonden. We kijken er als team erg naar uit om gedragen te worden door de massale steun van onze fans.”

Tegenslag
“Het is een tegenvaller dat we net nu de prijzen verdeeld gaan worden een aantal spelers missen”, doelt de coach onder meer op de blessures van Olivier Boscagli en Noni Madueke. “Het liefst bereid ik me met mijn sterkst mogelijke selectie voor op deze wedstrijden. Het mag echter nooit een excuus zijn. Een belangrijke kracht van ons is de breedte van de selectie. Het team is erop gebrand morgen te winnen voor Olivier. Dat moeten we, want zijn blessure (een zware kniekwetsuur, red.) is een persoonlijk drama.”

Open wedstrijd
Terug naar de dag van morgen. Schmidt verwacht net als vorige week een open wedstrijd. “Zodra er een doelpunt valt, kan een van de twee teams zich niet langer verschuilen. Onze organisatie zal op orde moeten zijn. Daarnaast moeten onze aanvallende kwaliteiten morgen de doorslag geven. We speelden dit seizoen al meer dan vijftig wedstrijden. Aan ervaring geen gebrek dus. Wij zijn klaar om deze strijd in ons voordeel te beslechten”, vertelt de gemotiveerde coach.