‘Een hattrick is heerlijk’

Artikel
‘Een hattrick is heerlijk’

Met een hattrick bewees Luuk de Jong voor de zoveelste keer zijn waarde voor PSV. De spits, die het eredivisieseizoen nog als bankzitter begon, tekende tegen PEC Zwolle voor zowel de 1-0, 2-0 als 3-0 en straalde na afloop van oor tot oor. “Een hattrick maken is heerlijk natuurlijk.”

September 2015  
Het was alweer even geleden dat De Jong driemaal in een wedstrijd scoorde. Op 12 september 2015 maakte de aanvaller tegen SC Cambuur voor het laats drie doelpunten in één wedstrijd. “Natuurlijk is het lekker als je een hattrick kan maken”, sprak De Jong die ook kritisch was omdat hij PSV voor rust nog wat zag worstelen. Na de rode kaart van PEC-doelman Van der Hart was er echter geen houden meer aan. “Dan kom je tegen tien man te staan en maak je gelukkig nog voor rust nog 1-0. In de tweede helft konden we daardoor echt doordrukken. Dat is lekker.”

‘Luuk is dip te boven’  
Hoofdcoach Phillip Cocu gunde zijn aanvaller zo’n tien minuten voor tijd een publiekswissel. “Hij is altijd belangrijk geweest, maar is nu de dip te boven”, constateerde Cocu tevreden. Tevreden was de hoofdcoach zeker niet over de eerste helft. “We speelden in de eerste helft erg matig”, vond hij. “Het was echt onder de maat, de rode kaart kwam ons daarom ook niet slecht uit.”  Tegen tien man, kende PSV geen enkel probleem meer. “We hebben het goed uitgespeeld door de bal snel rond te laten gaan en veel diepgang te tonen. We hebben het publiek wat moois geboden.”