Een blik in de historie van PSV - Willem II

Een blik in de historie van PSV - Willem II
2 min

PSV speelde 39 keer eerder in competitieverband in het Philips Stadion tegen Willem II. Van die 39 ontmoetingen won PSV er 34, eindigde het duel drie keer onbeslist en nam Willem II de overwinning twee keer mee naar Tilburg. Een blik in de historie van PSV - Willem II.

Zevenklapper
In de voorgaande 39 thuisontmoetingen in de Eredivisie met Willem II scoorde PSV maar liefst 119 keer. Dat is een gemiddelde van ruim 3 goals per duel. De grootste thuisoverwinning op Willem II boekte PSV op 4 maart 1989. In het Philips Stadion werd het destijds 7-0. Ronald Koeman, Romário en Juul Ellerman scoorden ieder twee keer. Het andere PSV-doelpunt werd gemaakt door Hans Gillhaus.

Romário en Ellerman scoorden beiden bij de grootste zege op Willem II Romário en Ellerman scoorden beiden bij de grootste zege op Willem II

Philips
Deze week was natuurlijk veel te doen om de PSV Heritage Kit, het laatste PSV-shirt met Philips op de borst. Op 21 augustus 1982 speelde PSV voor het eerst in de Eredivisie met Philips op de borst. Tegenstander destijds was toevalligerwijs Willem II. PSV won met 2-0 dankzij goals van Jurrie Koolhof en Hallvar Thoresen. Overigens boekte PSV ook de allereerste overwinning sinds de invoering van de Eredivisie op Willem II. Op 7 oktober 1956 eindigde het duel tegen de Tilburgers in Eindhoven in 3-1.

In 1982 was Hallvar Thoresen trefzeker In 1982 was Hallvar Thoresen trefzeker

Ternauwernood
Vorig seizoen won PSV thuis ternauwernood met 2-1 van Willem II. Die zege kwam pas in de slotfase tot stand. Robert Braber had de Tilburgers op 0-1 (30’) gezet en Memphis miste in de 76e minuut een penalty. Jürgen Locadia (84’) en alsnog Memphis (87’) zorgden ervoor dat PSV de winst uiteindelijk toch in het Philips Stadion hield en het de weg naar het kampioenschap kon vervolgen.

Locadia zorgde vorig jaar voor de ommekeer tegen de Tilburgers Locadia zorgde vorig jaar voor de ommekeer tegen de Tilburgers

Titel
Over kampioenschappen gesproken, in 1997 won PSV thuis met 3-1 van Willem II en daarmee stelde de ploeg de landstitel veilig. Luc Nilis, Wim Jonk en Gilles de Bilde scoorden namens PSV. Joonas Kolkka maakte het doelpunt voor de Tilburgers.