‘Eagles constant onder druk gezet’

‘Eagles constant onder druk gezet’
2 min

Phillip Cocu keek met een tevreden blik terug op de 3-1 uitoverwinning op Go Ahead Eagles. Voor de camera van FOX Sports vertelde hij dat zijn strijdplan uitpakte zoals hij had voorzien. ‘We hebben ze geen minuut laten voetballen.’

‘Paar minuten nodig na tegengoal’
Bij FOX Sports prees Cocu vooral de spelopvatting van zijn team. “We hebben veel energie in de wedstrijd gestoken. We probeerden constant druk te zetten. Na de tegengoal hadden we een paar minuten nodig om ons te herpakken, maar dat deden we goed. Ik heb drie prima goals gezien.”

Wel vond hij dat zijn ploeg de wedstrijd eerder had moeten beslissen. Voor de gelijkmaker al. “Als we eerder de 2-0 hadden gemaakt, was de wedstrijd gespeeld geweest”, aldus Cocu die het niet over titelkansen wilde hebben. “Wij vechten in eerste instantie voor de tweede plaats. Hopelijk brengt deze zege ons dichterbij Ajax.”

Siem de Jong
Cocu zag Siem de Jong vanaf de stip voor PSV’s eerste treffer van de avond tekenen. De middenvelder kreeg de voorkeur boven Marco van Ginkel, die enkel kon spelen als de nood aan de man was. Heel even leek dat zo, toen De Jong een harde charge kreeg te verwerken. Desondanks speelde hij door.

“Er zit een aardige kras op, maar ik voelde direct dat het er niet doorheen ging”, aldus De Jong bij FOX Sports, waar hij ook vertelde blij te zijn dat hij opnieuw zijn steentje kon bijdragen. “En ik ben ook blijk dat Luuk weer gescoord heeft. Ik had er zelf nog één meer mogen maken mischien. Hopelijk verspeelt de concurrentie morgen weer punten.”