Dumfries schuldbewust

Artikel
Dumfries schuldbewust

Denzel Dumfries vindt dat PSV, hijzelf voorop, de hand in eigen boezem moet steken na de 3-1 nederlaag bij Feyenoord. Tegelijkertijd was geen PSV’er het eens met het verdict van de arbitrage die een vroegtijdige beslissing van de wedstrijd inleidde.

PSV creëerde meer dan voldoende mogelijkheden om met (veel) meer dan een nederlaag Rotterdam te verlaten. Zeker in de eerste helft was de ploeg de bovenliggende partij. Toch keek PSV bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. “Ik denk dat we genoeg kansen gecreëerd hebben. Bij de kansen waren we niet scherp”, zei Dumfries die zijn aanvallers niet wilde afvallen. “Wij moeten scherper zijn om de nul te houden. Het zijn allemaal erg goede spelers.”

Penalty
Dumfries leidde ongewild de 2-0 in met een overtreding die werd bestraft met een strafschop. Daar was weinig op aan te merken. “Daarbij steek ik de hand in eigen boezem. Dat is een fout die ik niet mag maken”, zei Dumfries. “De 3-0 kwam ook van de stip en die penalty was op z’n minst dubieus. Viergever kreeg de bal van dichtbij hard tegen zijn arm aangeschoten, terwijl hij er alles aan leek te doen om de bal niet te raken. “Die tweede penalty was belachelijk”, oordeelde Dumfries. “Hij heeft geen enkele intentie om de bal met zijn hand te blokken. En het is van zo dichtbij. Schandalig, maar we moeten natuurlijk zelf de kansen benutten.”

De laatste uitoverwinning van PSV dateert van oktober en door de nederlaag bij Feyenoord staat de ploeg nu vierde in de Eredivisie. Gevraagd hoe dit om te keren antwoordde Dumfries: “Nog twee wedstrijden alles geven en dan moeten we in de winterstop met z’n allen evalueren.”

Belonen
“We moeten onszelf belonen voor het goede spel”, vond Nick Viergever. De verdediger zag PSV uitstekend beginnen en ook na de 1-0 van Feyenoord nog het betere van het spel hebben. “Dit was onnodig. We lieten onze kop niet hangen, maar scoren niet.” De mandekker was het oneens met scheidsrechter Bas Nijhuis die hem bestrafte voor hands. “Wat moet je doen dan? Met je handen op je rug verdedigen? Ons is door de scheidsrechters verteld dat dat niet hoeft. Nou, dan is dit het beste alternatief. Het is zo’n bepalend moment in de wedstrijd. Bij 3-0 is het gespeeld. De VAR had moeten ingrijpen.”

Bekijk ook

SAMENVATTING | Jong PSV - TOP Oss

Video

SAMENVATTING | Vitesse - PSV

Video