Dumfries prijst teamgevoel en zag Schmidt boos zijn op PSV

Dumfries prijst teamgevoel en zag Schmidt boos zijn op PSV
3 min
PSV1

Daags na de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen PAOK Saloniki, zat Denzel Dumfries in de studio van PSV TV. De aanvoerder van PSV blikte terug op het Europese duel en de reactie van Hoofdcoach Roger Schmidt in de rust.

Teamspirit
“Het vertrouwen is er en dat was er altijd al”, begint Dumfries zijn betoog over de veelbesproken situatie na FC Twente-uit, waaruit bleek dat er enige reuring in het team zou zijn ontstaan. De rechtsback geeft aan dat er veel geëvalueerd is ter voorbereiding op PAOK, zowel als team als per linie. “In het team merk je dat we veel met elkaar bezig zijn. Dat zorgt ervoor dat we elkaar steeds beter leren begrijpen”, vertelt hij. Vooruitblikkend op de twee laatste duels van de groepsfase van de Europa League, moet PSV volgens Dumfries de ommekeer tegen de Grieken in het achterhoofd houden. “We hebben genoeg kwaliteiten om dit spel ook tegen Granada te laten zien. Hopelijk betaalt het vertrouwen zich uit.”

Geen bombarie
Op de onterecht afgekeurde goal van Donyell Malen wilde de aanvoerder van PSV nog wel eventjes terugkomen. “We hebben eigenlijk 4-2 gewonnen”, zei hij gekscherend. Geprotesteerd werd er echter niet, iets wat presentator Jeroen Toet ook is opgevallen. “Je bent bezig met de wedstrijd en je weet dat er geen VAR is. Het oordeel van de scheids is leidend en in protest gaan heeft dus geen zin”, aldus een professionele Dumfries. In de rust was er wel de nodige bombarie in de kleedkamer van PSV. Volgens de PSV-aanvoerder schoot Roger Schmidt voor het eerst uit zijn slof.. “Zo had ik hem nog niet leren kennen. Maar hij had er alle recht toe.”

‘Ik zit goed in mijn vel’
“Ja, ik voel me goed”, zegt Dumfries op de vraag of hij goed in zijn vel zit. Het zware schema zorgt ervoor dat er fysiek veel gevraagd wordt van zijn lichaam, maar daar wil hij niks aan wijten. “Dat wisten we van tevoren. Ik kies de juiste momenten om goed rust te pakken.” Hij geeft aan goed met zijn lichaam bezig te zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. In geestelijke zin ziet de captain in dat hij een andere Dumfries geworden is. “Ik ben rustiger geworden. Ik merk dat de jongens dat ook meer waarderen.”

Transfer
Over een stap naar het buitenland werd ook gesproken. “Je maakt voor jezelf een planning, binnen zoveel jaar wil je in het buitenland spelen”, vertelt hij. Door de Coronacrisis en het afgelasten van het EK is een transfer nooit een realistische optie geweest, geeft hij aan. Dat hij nog tot de zomer in Eindhoven is, vind niet alleen hij prettig. “Mijn moeder is het meest blij dat ik nog in Nederland ben.”

Weerzien
Deze zondag ziet zijn moeder haar zoon spelen tegen de club waar het voor hem allemaal begon: Sparta Rotterdam. Voor Dumfries zelf dus een weerzien met zijn oude club. “Fantastisch om oude teamgenoten en stafleden weer te zien”, zegt hij er zelf over. Toch wil hij bij dat gegeven niet te lang stilstaan. “Voor mij is het gewoon een wedstrijd die we moeten winnen. Niet anders dan anders.”

Selectie
PSV1
tijdlijn