Dumfries: Het was te slap, dat mag niet

Artikel
Dumfries: Het was te slap, dat mag niet

Aanvoerder Denzel Dumfries was na afloop teleurgesteld over het spelniveau van zijn ploeg. Tegen Heracles Almelo kwam PSV niet verder dan een 1-1 gelijkspel en dat had de ploeg volgens Dumfries aan zichzelf te wijten.

Energie
“We begonnen heel slecht aan de wedstrijd en wonnen amper tweede ballen”, analyseerde Dumfries koud van het veld in Almelo. “Dan roep je het over jezelf af.” Naar een verklaring daarvoor kon de aanvoerder alleen maar gissen. “We waren er denk ik niet bij met ons hoofd. Het was slap. Dit mag ons niet overkomen. In de tweede helft brengen we wel wat meer energie, maar over het geheel was het te weinig.”

Wijzigingen en penaltymoment
Geconfronteerd met de vraag of het lag aan de wijzigingen in het elftal – in vergelijking met afgelopen donderdag startte PSV met vier anderen  - antwoordde Dumfries afwijzend. “Nee, dat mag niet uitmaken. We trainen iedere dag met elkaar en kennen elkaars kwaliteiten”, aldus de aanvoerder die op verzoek tot slot nog iets over de strafschop van Heracles Almelo zei. “Volgens mij raakt Nick (Viergever, red.) de bal met zijn schouder. Geen hands.”