Dumfries: ‘Bij fases waren we te slordig’

Dumfries: ‘Bij fases waren we te slordig’
4 min

PSV staat eerste in de groepsfase van de UEFA Europa Leauge en wist gisteren die positie te verdedigen door gelijk te spelen tegen LASK. In de media is er volop over de wedstrijd geschreven. We zetten de belangrijkste berichten op een rijtje.

Verkeerde keuzes PSV
Bij Voetbal International heeft journalist Pieter Zwart een analyse gemaakt over het spel van PSV en LASK. Hier heeft hij een aantal conclusies getrokken over waarom PSV het net niet wist te vinden. “De Oostenrijkers maken de verwachtingen in Eindhoven waar door fanatiek druk te zetten. Dat levert vanuit tactisch perspectief een interessante wedstrijd op”, zegt Zwart. “PSV heeft controle, neemt geen onnodige risico's en vindt geregeld de ruimte achter de Oostenrijkse defensie. Alleen worden in de eindfase vaak verkeerde keuzes gemaakt, waardoor dit geen doelpunten oplevert. Dat biedt een duidelijk verbeterpunt voor de terugwedstrijd.“

'Bergwijn vergeet zichzelf te belonen'
PSV-clubwatcher Rik Elfrink vond PSV de bovenliggende partij maar zag tegelijkertijd dat het wilde niet renderen. “Er zat veel tempo in en er waren veel mogelijkheden in de eerste helft. Maar het was wel erg rommelig allemaal”, zegt Elfrink  “PSV had het verdient om te winnen, maar de Oostenrijkers kregen ook een aantal aardige kansen.” De uitblinker volgens de journalist was Steven Bergwijn, die een goede wedstrijd speelde: “Hij vergeet zichzelf te belonen. Je zou het hem gunnen want hij speelt een fantastische wedstrijd maar er moet gewoon een bal in.”

Vollgas-Fußball lukte niet
Robin Jongmans van De Telegraaf was niet ontzettend onder de indruk van PSV gisteravond, maar ook niet van LASK. De Oostenrijkse ploeg liet de afgelopen jaren indrukwekkende resultaten zien en maakt een snelle opmars in hun eigen competitie. Maar ze lieten het in Eindhoven maar gedeeltelijk zien volgens Jongmans: “Deze ploeg, uit het land dat het Nederlandse voetbal zo lang dwarszat op de coëfficiëntenranglijst, bestond uit elf spelers met een uitstekende conditie. Maar met beperkte technische bagage. Dan lukt het uitvoeren van Vollgas-Fußball wellicht in de Oostenrijkse competitie, maar niet tegen een ploeg als PSV, die zoveel meer kwaliteit herbergt en dat ook liet zien.“

Dumfries: ‘Bij fases waren we te slordig’
Na afloop van de wedstrijd stond Denzel Dumfries nog even voor de camera van het Eindhovens Dagblad. Hij blikte terug op een lastige wedstrijd waar hij toch meer van had gehoopt. Na het verlies tegen FC Utrecht en dit gelijkspel moet hij het hoofd omhoog houden. “Verliezen hoort erbij. We zijn sportmannen, professionals. Dat was een leermoment en als je naar vandaag kijkt, hebben we er ook van geleerd. Alleen het laatste gedeelte, het scoren, hebben we niet gedaan. Dat moet dan maar zondag”, zegt Dumfries. “Ik denk niet dat je negentig minuten zonder slordigheden kan spelen, maar bij fases waren we te slordig als team.”

Gakpo: ‘Niet veel lichtpunten gezien’
Cody Gakpo kreeg een basisplaats tegen LASK. Hij wist uiteindelijk de ban niet te breken voor PSV. Na de wedstrijd is hij erg realistisch over de prestatie van zijn team. “Ik heb niet veel lichtpunten gezien, we hadden moeten winnen in mijn optiek”, zegt de aanvaller voor de camera’s van Voetbal International. “Vandaag zie je gewoon dat wij in staat zijn om deze wedstrijd te winnen maar dan zit het tegen. Nu moeten we ons klaarstomen voor zondag en daar laten zien dat we het wel kunnen. AZ heeft ons gewaarschuwd maar we gaan het zien.”