Duel met Fortuna komt te vroeg voor Lozano

Artikel
Duel met Fortuna komt te vroeg voor Lozano

Hirving Lozano mist zondag PSV - Fortuna Sittard. Het duel met één van de verrassingen van de Eredivisie komt te vroeg na de hoofdblessure die hij vorig weekend opliep tegen FC Groningen. “Wij nemen geen risico met hem.”

Protocol 
Dat vertelde Van Bommel vrijdagmiddag op het persgesprek. De wereldvoetbalbond FIFA heeft in het geval van blessures aan het hoofd bepaalde protocollen opgesteld. Daar houdt PSV strikt aan vast. “Je moet even navragen wat je tegenwoordig mag zeggen, maar hij liep een hersenschudding op”, legde Van Bommel uit. “Hij moet er honderd procent klaar voor zijn voordat hij weer mag spelen.”

Sterk Fortuna  
Chucky zal daarom vanaf de tribune toezien hoe zijn ploeg het er zondagmiddag van afbrengt tegen de nummer 10 van de Eredivisie. Een ploeg die eerder dit seizoen al van Feyenoord won in De Kuip en het PSV en Ajax in Sittard ontzettend lastig maakte. Die goede prestaties van Fortuna Sittard verbazen Van Bommel geenszins. “Dat had ik aan het begin van het seizoen al voorspeld, kijk er de seizoensgids maar op na. Waarom? Omdat ik de trainers ken uit de jeugd van PSV. We (Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht, assistenten bij Fortuna, red.) hebben veel samengewerkt en over voetbal gesproken in het verleden. Zij kunnen het spelletje wat ze willen spelen uitstekend overbrengen op het elftal.”

Vijf punten
De hoofdcoach van PSV heeft een strijdplan klaar om geen puntenverlies te lijden tegen dat spel en zo de voorsprong op Ajax, die afgelopen weekend opliep tot vijf punten, niet direct weer te laten slinken. “De uitslag (6-2 voor Feyenoord, red.) was verrassend, maar voor ons verandert er niet zo veel. De afstand is groter geworden. Fijn natuurlijk, maar we zullen er alles aan doen om die voorsprong groter te maken.”

Bekijk ook