Drukke interlandperiode voor PSV-speelsters

Artikel
Drukke interlandperiode voor PSV-speelsters

De zestien (jeugd)internationals van PSV Vrouwen zijn weer teruggekeerd op PSV Campus De Herdgang. Lisan Alkemade maakte haar debuut voor het hoogste jeugdelftal van Oranje tijdens de interlandperiode.

Van Veenendaal
Keepster Sari van Veenendaal is de WK-kwalificatiereeks, onder leiding van de nieuwe bondscoach Mark Parsons, gestart met winst (2-0) tegen IJsland en gelijkspel (1-1) tegen Tsjechië. Julie Biesmans, exact tien jaar actief als Red Flame, speelde de WK-kwalificatieduels tegen Polen (1-1) en Albanië (7-0). De Matildas van de Australische Amy Harrison verloren in Dublin een oefenduel (3-2) van Ierland. Mexico won met 2-0 van Columbia, waar Anika Rodriguez voor het eerst werd uitgenodigd voor de nationale ploeg maar nog geen minuten maakte.  

Winst voor jeugdinternationals
Keepster Lisan Alkemade debuteerde voor Jong Oranje tegen Zweden. Alkemade speelde net als teamgenoot Janou Levels de eerste helft tijdens de gewonnen oefenwedstrijd (3-0). De zeven jeugdinternationals van Oranje O19 speelden het tweeluik tegen Mexico O19. In het eerste duel boekte het team 7-0 zege met goals van PSV’ers Esmee Brugts (2x), Maxime Snellenberg en Shijona Martina. In een andere formatie werd het tweede duel met 2-1 verloren en maakte Martina de enige treffer. Oranje O17 won met Jong PSV’ers Kealyn Thomas en Robine Lacroix met 3-0 van de Belgische leeftijdsgenoten. Keepster Femke Bastiaen werkte een trainingsstage af met België O23.

Na terugkeer op PSV Campus De Herdgang wacht aanstaande zondag 26 september om 12.15 uur het duel tegen FC Twente Vrouwen.