Drie goals en drie punten voor PSV in Alkmaar

PSV gaat met de volle buit terug naar Eindhoven. In Alkmaar werd 0-3 gewonnen van AZ. Een belangrijke overwinning, bekroond met drie prachtige doelpunten.

Tempo
De wedstrijd kende een openingsfase op hoog tempo. Beide ploegen zochten fanatiek naar de eerste treffer. Vanuit PSV kwam een grote kans via Philipp Max die een strakke voorzet gaf op Eran Zahavi. AZ-doelman Vindahl wierp zichzelf voor de voeten van de spits om het doelpunt tegen te houden. Cody Gakpo deed nog een duit in het zakje met een schot van afstand in de handen van de Alkmaarse goalie. Ook AZ liet de tanden zien, een strakke voorzet had de eerste treffer kunnen veroorzaken maar het doel van Joël Drommel bleef vooralsnog leeg. Voor beide ploegen leek een doelpunt in de lucht te hangen.

Vuurwerk Boscagli
De opener viel uiteindelijk van de voeten van Olivier Boscagli. De Monegask speelde op het middenveld door de afwezigheid van Ibrahim Sangaré. Daar liet hij zich gelijk gelden. Van een meter of dertig haalde hij verwoestend uit en legde de bal in de kruising, achter Vindahl. Een fenomenaal doelpunt van Boscagli om de wedstrijd mee te openen. De thuisploeg zocht gelijk naar aansluiting. Een periode volgde waarin AZ de kansen wist te creëren. Defensief duo Armando Obispo en André Ramalho hielden de druk hoog om PSV op de been te houden. Over en weer werd het een partij van gevaarlijke opbouw en balverlies. Vlak voor rust leek AZ bijna de gelijkmaker te vinden maar met een goede sliding op het laatste moment wist Max het offensief af te stoppen. De knaller van Boscagli bleef de enige goal in de eerste helft.

Rentrées
Eenmaal terug op het veld was het Zahavi die als eerste probeerde de voorsprong te vergroten. Een poging van afstand sierde over het doel. Een wissel in de aanval zorgde voor de rentree van Ritsu Doan, die op het veld kwam voor Noni Madueke. Daarmee maakte de Japanner zijn eerste minuten op het veld onder Hoofdcoach Roger Schmidt. Ook Érick Gutiérrez maakte zijn eerste minuten dit seizoen toen hij erin kwam voor Marco van Ginkel. Yorbe Vertessen behoorde tot een van de invallers. De Belg kwam in het veld en had nog geen tien minuten nodig om te scoren. AZ probeerde hem met man en macht af te stoppen maar de spits wurmde door de defensie heen en schoot fel in de verre hoek: 0-2.

Prachtgoals
PSV nam een marge van twee goals met zich mee de slotfase in. AZ hoopte nog op een stunt maar die droom viel snel in duigen. Doan bekroonde zijn rentree namelijk met een doelpunt. De Japanner kapte naar binnen vanaf de zijkant en schoot zeer gericht in de kruising. Onhoudbaar voor Vindahl. De derde goal van PSV en zeker niet de minste. De vierde leek bijna nog te vallen, Bruma kon inkoppen van heel dichtbij maar stond niet stevig op de been. 0-3 was de eindstand en daarmee gaat PSV met opgeheven hoofd een belangrijke week tegemoet, die begint met de ontmoeting tegen Real Sociedad.