Doelpuntrijk duel tegen FC Kopenhagen eindigt in gelijkspel

4 min

In een bizar duel heeft PSV gelijk gespeeld tegen FC Kopenhagen. De Denen kwamen meerdere keren op voorsprong, maar uiteindelijk vocht de ploeg van Roger Schmidt terug om er een 4-4 gelijkspel van te maken. In Kopenhagen moet de klus worden geklaard.

Tegenslag
In eigen huis kon PSV een grote stap zetten naar de volgende ronde van de UEFA Conference League. Daarvoor moest een slag worden geslagen tegen FC Kopenhagen. PSV drong gelijk aan in de eerste minuten, onder andere door combinaties tussen Noni Madueke en Mauro JR. Helaas bleek het geen beste start te worden. FC Kopenhagen drong aan en scoorde snel, waardoor er voor PSV een zware taak stond te wachten. Bijna leek Cody Gakpo de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen na een uitstekende lange bal van Joey Veerman, maar de doelman van de Denen had het doorzien. Het tempo werd opgeschroefd en een goal was nodig.

Karwei

De bevrijding was er even via Gakpo. De aanvaller kreeg een haarfijne voorzet op het hoofd van Madueke en kopte deze in de touwen voor de gelijkmaker. FC Kopenhagen deed echter gelijk wat terug en scoorde wederom. Opnieuw moest worden teruggevochten van een achterstand. PSV trapte het gaspedaal in. Bijna was het Madueke met de treffer na een fraaie combinatie met Mario Götze, het schot ging echter naast. De controle was voor PSV, maar FC Kopenhagen was messcherp op de counter en scoorde onverhoopt de 1-3. Er stond een gigantisch karwei te wachten in de tweede helft.

Aansluiting
PSV wist wat er te wachten stond en stormde uit de kleedkamer. Gakpo wist snel het eerste gevaar te stichten met een scherpe voorzet waar invaller Ritsu Doan net niet bij kon komen. Kort daarna was het wel raak voor de Japanner. Een hoekschop kon niet worden weggewerkt door FC Kopenhagen en Doan profiteerde daarvan: de aansluitingstreffer. De goal bracht de nodige strijdlust terug. Met schoten van Gakpo, Erick Gutiérrez en Philipp Max probeerde de ploeg zo snel mogelijk de stand om te draaien. Eran Zahavi, die ook in de rust in het veld kwam, wist na een voorzet bijna de gelijkmaker in de touwen te koppen, al zat de doelman in de weg. Uit de scrimmage die volgde mocht PSV aanleggen voor een strafschop nadat Max werd gevloerd, maar de Deense keeper koos de goede hoek en keerde het schot van Gakpo.

Gelijkmakers
PSV liet zien dat het niet bereid was om op te geven, maar het nodige werk moest nog worden gedaan in het laatste half uur. Gakpo wist alsnog voor even een heldenrol te vervullen. Een poging van Götze werd gekeerd, maar de rebound was prooi voor Gakpo. De gelijke stand was weer terug op het bord. Met nog ongeveer 20 minuten te gaan kon de wedstrijd nog alle kanten op. Het volle Philips Stadion kolkte. PSV werd met man en macht gesteund om de voorsprong nog te pakken. Het mocht echter niet zo zijn. De Denen profiteerden van een fout achterin, waardoor PSV weer achter kwam te staan. Al was de achterstand niet van lange duur, nadat Zahavi de 4-4 in het net kopte na een voorzet van Gakpo. Slotakkoorden van Max en invaller Vinícius brachten nog bijna de voorsprong terug, maar het mocht niet meer baten. Het voetbalgevecht eindigde in een gelijke stand, waardoor in Kopenhagen nog alles kan gebeuren.