Doelman staat voor debuut bij geplaagd Jong PSV

Artikel
Doelman staat voor debuut bij geplaagd Jong PSV

Jong PSV treedt vrijdagavond met een historisch jonge ploeg aan tegen FC Den Bosch. De ploeg van Peter Uneken kampt met veel Coronabesmettingen, waardoor er negen spelers van PSV O18 bij de zeventienkoppige selectie zitten voor het duel met de provinciegenoot.

Selectie
De vier Jong PSV-spelers die met PSV in Griekenland waren, spelen niet mee tegen FC Den Bosch. Dat betreft Richy Ledezma, Ismaël Saibari, Luis Felipe en Mathias Kjølø. Naast dit viertal zijn er in de selectie van Jong PSV twaalf Coronagevallen, waardoor er weinig eigen jongens overblijven.

Mark Spenkelink (foto) is de enige doelman van Jong PSV bij de selectie. Hij speelde nog niet en kan zijn debuut gaan maken. Daarnaast mogen PSV O18-talenten Aron van Lare, Jenson Seelt, Fedde Leysen, Fredrik Oppegård, Amin Mohammed Doudah, Fode Fofana, Johan Bakayoko, Mohamed Nassoh en Mathijs Tielemans hopen op hun eerste minuten in het betaald voetbal.

Historie
Jong PSV wacht nog op de eerste overwinning in Den Bosch. Het duel werd in de Keuken Kampioen Divisie zeven keer gespeeld en leverde voor de beloftenploeg drie keer een punt op. Vorig seizoen verloor de equipe van Peter Uneken met 2-1 in de hoofdstad van Noord-Brabant.