Docu 'De weg van Luuk' te zien op FOX Sports

Artikel
Docu 'De weg van Luuk' te zien op FOX Sports

Luuk de Jong bezorgde Sevilla afgelopen weekend nog de winst met een prachtig doelpunt in de derby tegen Betis. Zondag is hij het stralend middelpunt op FOX Sports. PSV volgde de voormalig aanvoerder en topscorer van de club in zijn eerste maanden in Sevilla en maakte er een documentaire over: De weg van Luuk. Première: 17 november 2019, 22.00 uur op FOX Sports 1.

In De weg van Luuk gaat PSV Media op pad met Luuk de Jong in zijn nieuwe omgeving. In Zuid-Spanje vertelt de gastvrije spits over zijn eerste maanden bij zijn nieuwe club Sevilla FC. Voor De Jong een prachtige stap in zijn loopbaan, na een aantal succesvolle jaren bij PSV.

Openhartig vertelt hij over zijn loopbaan toe nu toe, die niet altijd even vlekkeloos verliep. Als talent van FC Twente verruilde hij de Eredivisie voor een moeizaam avontuur bij Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga. PSV bood uiteindelijk het juiste verhaal om zijn carrière weer van glans te voorzien. Het gevolg: prijzen en een toptransfer naar La Liga.

Een aparte loopbaan voor Luuk de Jong, met dank ook aan het plan van zijn begeleidingsteam, zijn familie en statisitiekenbureau ORTEC. Maar zeker ook dankzij de technisch eindverantwoordelijken Marcel Brands bij PSV en de Spanjaard Monchi bij Sevilla FC die de specifieke kwaliteiten zagen en op waarde hebben ingeschat. Allemaal komen ze, samen met Luuk de Jong, uitgebreid aan het woord.

Bekijk ook