Doan: ‘We willen alle competities winnen’

Artikel
Doan: ‘We willen alle competities winnen’

Man van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard was Ritsu Doan. Met twee doelpunten maakte de Japanner het verschil. Hij is tevreden met zijn vooruitgang: “Het gaat steeds beter met mij.”

Ambitie
“De KNVB Beker is weer een andere competitie, maar wel belangrijk. We willen immers alle competities winnen”, vertelt de Japanner ambitieus. “We wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Ze hebben de energie en motivatie om iets terug te doen. Gelukkig kwam het niet zo ver en hebben we goed gewonnen. Ik ben blij met de overwinning.”

Goals
Met zijn goals maakte de Japanner het verschil. Met name de tweede was een hele mooie. Zelf heeft hij vooral lof voor de teamprestatie: “Ik ben altijd blij als ik scoor, maar ik heb wel mijn teamgenoten te danken. Met name het eerste doelpunt kwam uit een goede combinatie met Mario Götze. Ik zocht daarna een vrije man, maar zag zelf ook ruimte om te schieten. De tweede was ook goed. Als ik de ruimte heb, doe ik graag een poging. Gelukkig ging hij erin.”

Goed gestemd
De laatste weken zit Doan goed in zijn vel. De rappe buitenspeler is regelmatig belangrijk met goals en assists. Zelf is hij goed gestemd over de progressie: “Het gaat steeds beter met mij. Ik wil altijd spelen. Soms kan dat niet, maar dat is niet erg. Ik ben bereid om te vechten voor mijn plek. Mijn volledige focus ligt op PSV.”

Bekijk ook