‘Dit was PSV-onwaardig’

Artikel
‘Dit was PSV-onwaardig’

Aanvoerder Denzel Dumfries stak zijn gevoel na de nederlaag tegen AZ niet onder stoelen of banken: ‘Het was slecht. PSV-onwaardig.’ Aanvaller Donyell Malen sloot zich daar bij aan.

Energie
“Hoe is het mogelijk?”, vroeg Dumfries zich af kijken naar de uitslag. “Het was echt een slechte wedstrijd van onze kant. We hebben te weinig energie in de wedstrijd gestopt en verliezen alle tweede ballen. Ons spel was niet vol overgave. AZ heeft genoeg kwaliteiten om dat af te straffen”, analyseerde hij.

Programma
Had het te maken met de tweede topper in drie dagen? “Nee, iedereen heeft een druk programma. Als je er zo weinig energie instopt, roep je het over jezelf af. Dit was PSV-onwaardig”, aldus Dumfries, die steun vond bij Donyell Malen. “Teleurstellend. Iedereen baalt. De trainer en een paar jongens zeggen wat, maar verder was het vooral teleurstelling in de kleedkamer”, aldus de aanvaller.

‘Het is nog niet gedaan’  
“Dit was niet wat we van onszelf gewend zijn. We hebben onszelf opgepept in de rust, scoren vrij snel een goede goal uit een vrije trap, maar daarna lukte het niet meer”, vervolgde Malen om toch nog met een positieve noot af te sluiten. “Het seizoen is nog lang. Het is nog niet gedaan.”