‘Dit was niet PSV-waardig’

‘Dit was niet PSV-waardig’
3 min

PSV heeft een week achter de rug om snel te vergeten. Ook tegen AZ werd er niet gewonnen. Altijd en overal wordt er over PSV geschreven, dus we zetten de belangrijkste berichten voor je op een rijtje.

‘Machteloos’ PSV
Een beperkte PSV-selectie verloor gisteren van AZ. Robin Jongmans van De Telegraaf spreekt van ‘machteloosheid’ bij PSV. “Van Bommel mag dan wel heel veel keuzemogelijkheden hebben voorin, maar je drie beste spelers kun je nooit allemaal tegelijk adequaat vervangen. Met de kwaliteiten van zijn voorhoedespelers merk je het niveauverschil niet als je er één of twee moet vervangen. Wel als het de drie meest exceptionele aanvallers betreft”, zegt de journalist. “PSV was aanvallend machteloos na de rode kaart van Ryan Thomas halverwege de eerste helft. Maar dan nog staat er bij PSV voor een vermogen aan spelers op het veld die in ieder geval een 0-0 de rust in moeten kunnen slepen.”

Blessuregolf, rode kaarten en gebrek aan ontwikkeling
PSV-clubwatcher Rik Elfrink zag PSV gisteren afgestraft worden door AZ. Echter verwijt hij niet alles aan sportieve fouten, ook pech speelde mee. “Een blessuregolf, rode kaarten en een gebrek aan voetballende ontwikkeling nekten de Eindhovenaren in een week van sportieve horror”, zegt Elfrink. “Nota bene in eigen huis werd PSV afgeschminkt. Een plek waar de Eindhovenaren de afgelopen jaren in de eredivisie vrijwel altijd onaantastbaar waren en bijna iedereen met de staart tussen de benen vertrok.” AZ maakte een einde aan 53 ongeslagen thuiswedstrijden van PSV.

Rosario: ‘Dit was niet PSV-waardig’
Na de wedstrijd sprak Pablo Rosario met Voetbal International. Hij had niet veel goeds te zeggen over de prestatie: “Vandaag was het onder de maat. In een week tijd verlies je twee keer met grote cijfers. Dit was niet PSV-waardig.” Ook is het opvallend dat PSV in twee wedstrijden drie rode kaarten kreeg. Dat vindt Rosario moeilijk te verklaren: “Ze doen het niet expres, Ryan deze keer ook niet. Maar je moet er wel mee dealen. We hielden het twintig minuten goed vol maar toen kregen we twee grote dompers vlak voor rust.”

Reon Boeringa: ‘Zo krijg je een heel ander elftal’
PSV miste vijf belangrijke spelers tegen AZ. Mohamed Ihattaren, Donyell Malen en Steven Bergwijn kampten met blessures terwijl Nick Viergever en Jorrit Hendrix een schorsing uitzitten. “Bij welk Eredivisieteam dan ook, als je de drie belangrijkste spelers weghaalt dan krijg je een heel ander elftal”, zegt Reon Boeringa van Voetbal International. “Er is sprake van een duidelijke dip in de resultaten maar overal is wat voor te zeggen. De competitie is nog niet beslist, het seizoen is nog lang. Maar wat je hier laat liggen is wel kostbaar.”

Gerbrands ambitieus
Algemeen directeur Toon Gerbrands zag PSV dit weekend verliezen van zijn oude club AZ. In de NRC spreekt hij over de verschillen tussen de clubs en zijn tijd bij PSV. Ondanks de tegenvallende resultaten blijft hij positief. Hij wil met PSV aansluiten bij de top-32 van Europa: “Onze kracht in Nederland ligt in de opleiding van spelers. Topclubs opereren in een kopersmarkt en hebben zo snel mogelijk goede spelers nodig. Wij kunnen die leveren. Qua opleiding zijn wij in Nederland de Champions League.”