‘Dit mogen we niet meer weggeven’

Artikel
‘Dit mogen we niet meer weggeven’

Denzel Dumfries stond nog even in spanning na het laatste fluitsignaal bij PSV – PEC Zwolle, maar hoorde al snel nieuws uit Groningen komen. Zijn ploeg is op weg om de tweede plaats in de Eredivisie te bereiken. ‘Zondag weten we het pas zeker, maar we hebben een uitstekende uitgangspositie.’

Verdiende zege  
Dat vertelde de aanvoerder bij ESPN. PSV won zelf met 4-2 van PEC Zwolle, terwijl concurrent AZ niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel. Met nog één speelronde te gaan is het verschil drie punten en heeft PSV bovendien een positief doelsaldo van +10. “Na een verdiende overwinning vandaag mogen we het niet meer weggeven. Complimenten daarvoor naar de ploeg. We weten hoe belangrijk deze tweede plaats voor de club is”, aldus Dumfries.

Doelpunt Zahavi
PSV kende weinig moeite met PEC Zwolle, merkte Dumfries tot tevredenheid. Enkel laat in de tweede helft nam de concentratie wat af en moest de ploeg twee doelpunten toestaan. Even daarvoor maakte Eran Zahavi de 4-0. De spits speelde 90 minuten mee en dat na een ontzettend naar weekend. “We hebben Eran gesteund waar we konden en aan hem de keuze gelaten. Iedereen bij de club verdient complimenten over hoe er met de situatie is omgegaan. We hebben laten zien dat we er voor elkaar zijn”, sprak Dumfries.

Bekijk ook