Dit moet je weten over tegenstander Willem II

Artikel
Dit moet je weten over tegenstander Willem II

Willem II kent geen lekkere start van de Eredivisie. De ploeg van hoofdcoach Erwin van de Looi won alleen de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De vijf andere duels gingen verloren. Met slechts drie punten staan de Tilburgers op de voorlaatste plek.

Matig jaar
Willem II is sinds het seizoen 2010-2011 niet meer zo slecht begonnen aan de competitie. In dat jaar haalde de club pas na acht wedstrijden het eerste punt. 2017 is sowieso geen topseizoen voor de Tricolores. In het hele jaar werden er pas twintig punten verzameld. Samen met Roda JC Kerkrade is dat het minst van alle Eredivisieclubs die zowel in het seizoen 2016-2017 als dit seizoen in de Eredivisie actief waren.

Moeite met ‘de nul’
Keeper Timon Wellenreuther zal zich zijn eerste wedstrijden in de Eredivisie ook anders voorgesteld hebben. De Duitse doelman, die deze zomer overkwam van Schalke 04, kreeg al veertien doelpunten tegen en heeft de nul nog niet weten te houden. In totaal heeft Willem II al negen competitiewedstrijden op rij minimaal één doelpunt tegen gekregen.

Fran Sol
Lichtpuntje in het elftal van Van de Looi is de Spaanse spits Fran Sol. De Spanjaard is net als afgelopen seizoen clubtopscorer in Tilburg. Sinds zijn komst vorige zomer scoorde Sol dertien keer. Tien goals maakte hij in de vorige jaargang en sinds de zomer staat zijn teller op drie. Veel concurrentie op de topscorerslijst heeft Sol niet. Geen enkele speler scoorde in deze periode meer dan vijf keer voor Willem II. De selectie van Willem II vind je hier.