Dit moet je weten over tegenstander Heracles Almelo

Artikel
Dit moet je weten over tegenstander Heracles Almelo

Heracles Almelo begon de competitie zeer verrassend met een 2-1 overwinning op Ajax. Dat succes heeft het elftal van hoofdcoach John Stegeman niet meer weten te evenaren. De resultaten zijn wisselend en daardoor staat Heracles met negen punten uit acht wedstrijden op de dertiende plaats.

Geen clean sheet
Doelman Bram Castro is er dit seizoen nog niet in geslaagd om zijn doel schoon te houden. Tegen PSV zal dat ook lastig worden, aangezien PSV dit seizoen al 26 keer het net heeft weten te vinden. Daarmee is de koploper de meest scorende ploeg in de Eredivisie. Heracles heeft dan wel in iedere competitiewedstrijd tot nu toe minimaal één goal moeten incasseren, maar daar staat tegenover dat de Almeloërs in hun laatste tien uitwedstrijden trefzeker zijn geweest.

Alert bij dode spelmomenten
Stegeman heeft zijn ploeg goed geprepareerd voor de standaardsituaties. Heracles kreeg pas één doelpunt tegen uit een dood spelmoment. Dat kan goed van pas komen tegen PSV, want het elftal van Phillip Cocu scoorde al acht keer op deze manier. Vijf keer uit een hoekschop en drie keer uit een penalty.

Drietal oud-PSV’ers
Drie spelers aan de zijde van Heracles hebben een verleden bij PSV. Middenvelder Peter van Ooijen doorliep de jeugdopleiding van PSV en kwam tot één competitieoptreden. Bram Castro stond in 2010 slechts een half jaar bij PSV onder contract. Castro’s enige wedstrijd was het bekerduel tegen Spakenburg. De Belg Dries Wuytens genoot een gedeelte van zijn opleiding ook in Eindhoven. Het eerste elftal haalde hij echter niet.

Bekijk ook

Shurendy Sambo tekent tot 2022

Video

SAMENVATTING | PSV - Rosenborg BK

Video