Dit moet je weten over tegenstander FC Twente

Artikel
Dit moet je weten over tegenstander FC Twente

Na het vertrek van trainer René Hake is het nu de beurt aan Gertjan Verbeek om FC Twente uit het slop te trekken. Het elftal staat op een magere dertiende plaats met negen punten uit tien wedstrijden. Slechts twee punten meer dan hekkensluiter Roda JC Kerkrade.

Meeste nederlagen
Tegen PSV staat Verbeek voor het eerst bij FC Twente aan het roer. Verbeeks laatste eredivisiewedstrijd als trainer was een wedstrijd tegen PSV. Met AZ won hij in 2013 met 2-1 van PSV, maar de oefenmeester moest ondanks die nederlaag vertrekken uit Alkmaar. Verbeek kan niet zo’n mooie cijfers overleggen tegen PSV. Als trainer in de Eredivisie verloor hij van geen ploeg vaker: dertien keer in achttien wedstrijden.

Clubrecord
Waar PSV met zestien aaneengesloten overwinningen in eigen huis goed bezig is, heeft FC Twente het buitenshuis erg lastig. De Enschedeërs hebben hun laatste acht uitwedstrijden in de Eredivisie verloren, een evenaring van het clubrecord uit 1969. Hiermee zijn ze de slechtst presterende uitploeg van dit seizoen. De laatste uitzege 3-0 winst bij Roda JC in maart van dit jaar.

Assaidi
Oussama Assaidi is de topscorer van FC Twente. De Marokkaanse linksbuiten maakte tot nu toe vier goals. Assaidi keerde na buitenlandse avonturen bij onder meer Liverpool en Stoke City halverwege het vorige seizoen terug in de Eredivisie. Assaidi maakte zijn debuut in de Eredivisie tegen PSV. Op 4 oktober 2008 ging hij met De Graafschap met 3-0 onderuit in het Philips Stadion.

Bekijk hier de volledige selectie van FC Twente.