Dit moet je weten over tegenstander ADO Den Haag

Dit moet je weten over tegenstander ADO Den Haag
2 min

ADO Den Haag zal zaterdag met een goed gevoel afreizen naar het Philips Stadion. Het elftal van hoofdcoach Alfons Groenendijk haalde zes punten uit zijn laatste twee wedstrijden. Zowel uit bij FC Twente als thuis tegen Roda JC Kerkrade werd met 3-2 gewonnen. ADO is inmiddels opgeklommen naar een verdienstelijke achtste plaats in de Eredivisie.

Ongeslagen tegen top drie
ADO blijkt de laatste tijd een lastig te kloppen team voor clubs uit de traditionele top drie. In de meeste recente duels met zowel PSV, Ajax als Feyenoord sleepte ADO een gelijkspel uit het vuur. Daar moet wel bij gezegd worden dat het in alle gevallen om een thuisduel ging. Op bezoek bij de topclubs vergaat het de ploeg uit Den Haag een stuk minder. Van de laatste zeventien wedstrijden verloor het er vijftien en won ADO er slechts één.

Man in vorm
Nasser El Khayati is de man in vorm bij de hofstedelingen. De aanvallende middenvelder is de topscorer van ADO en kwam in veertien optredens tot zes goals en drie assists. De 28-jarige Rotterdammer speelde in het seizoen 2007-2008 in de jeugdopleiding van PSV. Dat El Khayati uiteindelijk in de Eredivisie terecht is gekomen mag verrassend genoemd worden: drie jaar geleden speelde hij zijn wedstrijden nog bij Kozakken Boys in de Topklasse.

Falkenburg trefzeker tegen PSV
Een andere opvallende middenvelder in de selectie van Groenendijk is Erik Falkenburg. Voordat de 29-jarige Leidenaar afgelopen zomer in Den Haag neerstreek had hij al zes andere eredivisieclubs op zijn naam staan. Zijn debuut op het hoogste niveau maakte Falkenburg echter namens Sparta tegen PSV. In het vervolg had de middenvelder met vier treffers geregeld succes tegen PSV.