Dit moet je weten over Feyenoord

Artikel
Dit moet je weten over Feyenoord

Feyenoord heeft de goede lijn van vorig seizoen in de Eredivisie voort gezet. De Rotterdammers staan bovenaan en zijn de enigen die nog geen puntenverlies geleden hebben. Het zelfvertrouwen van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zal woensdag toch een flinke knauw gekregen hebben. Manchester City was in Feyenoords eerste UEFA Champions Leaguewedstrijd in vijftien jaar tijd met 4-0 te sterk.

Scherp begin
In de competitie is Feyenoord de meest scorende ploeg van dit nog prille seizoen. De koploper wist het net al twaalf keer te vinden. Van Bronckhorst weet zijn team vaak scherp uit de kleedkamer te krijgen. Negen van de goals werden gemaakt in de eerste helft. Samen met Vitesse scoort Feyenoord ook het vaakst uit standaardsituaties: al vijf keer. PSV lukte dat drie keer.

Jørgensen ontbreekt
Scoren mag de ploeg dan makkelijk afgaan, in de eerste topper van het seizoen mist het elftal zijn eerste spits Nicolai Jørgensen. De topscorer van afgelopen seizoen is nog niet hersteld van een hamstringblessure die hij opliep tegen Heracles Almelo. Steven Berghuis neemt voorlopig de rol van topschutter over. De rechtsbuiten maakte tot nu toe al vier competitiegoals.

Dreiging
Jean-Paul Boëtius en Eric Botteghin moeten ook in de gaten gehouden worden. Boëtius staat met drie doelpunten en twee assists bovenaan in het klassement van meest waardevolle speler. Dat de vleugelspeler gevaarlijk is blijkt ook uit het feit dat hij van alle eredivisiespelers de meeste overtredingen te verduren krijgt. Vijftien stuks.

Botteghin tekende in de vorige editie van PSV - Feyenoord voor de enige treffer van de wedstrijd. Daarnaast is hij de enige speler in de selectie die meer dan één competitiegoal scoorde tegen PSV. De volledige selectie bekijk je hier.