Definitief | PSV huurt Jarrad Branthwaite van Everton

Artikel
Definitief | PSV huurt Jarrad Branthwaite van Everton

PSV versterkt de selectie per direct met Jarrad Branthwaite. De 20-jarige jeugdinternational van Engeland komt op huurbasis over van Everton. De verdediger uit de Premier League sluit na het weekend aan bij het team van Ruud van Nistelrooij.

Specifieke kwaliteiten  
Net het versterken van de aanval en het middenveld, verlegde Directeur Voetbalzaken John de Jong de focus nadrukkelijk naar de defensie. “Omdat Olivier Boscagli minimaal tot de winterstop niet in actie kan komen, wilden we een linksbenige centrale verdediger met kwaliteit op huurbasis aan de selectie toevoegen. Jarrad voldoet aan al die eisen”, zegt De Jong. “Het is een speler met veel lengte en hij is fysiek sterk. Hij heeft opbouwende kwaliteiten en is goed bij een-op-eensituaties. Het is een voordeel dat Marcel (Brands, red.) Jarrad goed kent uit zijn periode bij Everton. Daarom wisten we dat het mogelijk was om hem een seizoen te huren.”

Maak kennis met Jarrad
Jarrad Branthwaite is de zevende zomerse versterking voor PSV. De beloftevolle verdediger werd na zijn vlucht naar Nederland op vrijdagmiddag medisch gekeurd bij Medisch Partner TopSupport. Zaterdag zette hij zijn handtekening onder een PSV-contract. Voordat Jarrad inzetbaar is, moet het papierwerk op orde zijn. Daar is PSV nog mee bezig. Wij waren ondertussen bij zijn eerste momenten in Eindhoven. De beelden van zijn aankomst zie je op onze social mediakanalen. In dit bericht stelt Jarrad zichzelf voor.