Branthwaite is PSV’er | ‘Dit is de perfecte stap voor mij’

Artikel
Branthwaite is PSV’er | ‘Dit is de perfecte stap voor mij’

Jarrad Branthwaite (20) is vanaf dit weekend speler van PSV. De Engelsman arriveerde vrijdag in Eindhoven voor zijn medische keuring en tekende zaterdag zijn huurcontract.

Welkom  
De 20-jarige Branthwaite zette vrijdag voet op Nederlandse bodem. In zijn carrière speelde hij tot nu toe alleen in Engeland. Bij PSV wil hij spelen om zich te ontwikkelen en de club aan succes te helpen. “Ik ben blij dat ik hier kan aansluiten. PSV is een ontzettend grote club, die tijdens mijn eerste contact al voelt als een familie. De mensen geven me het gevoel dat ik welkom ben en de faciliteiten zijn van topniveau. Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan”, vertelt hij. Branthwaite omschrijft zichzelf als een fysiek sterke verdediger met snelheid en hij is sterk in de lucht. Hij sprak onder andere met Algemeen Directeur Marcel Brands over de overstap naar Eindhoven.

Gesprek
“Marcel sprak met me over de club en zijn historie. Nu ik hier ben, vallen die woorden op z’n plaats. Als je het aan mij vraagt is dit de perfecte stap voor me”, zegt de verdediger. “PSV gaf me vanaf het eerste moment het gevoel dat ze me écht wilden hebben. De kans om voor de prijzen te spelen en Europese duels uit te vechten grijp ik met twee handen aan. Het is tijd om mijn kwaliteiten op het veld te laten zien en het team vooruit te helpen.”

Van Carlisle naar Eindhoven
Branthwaite doorloopt de jeugdopleiding van Carlisle United. In het Noordwesten van Engeland valt zijn talent op bij Everton. Als technisch directeur van de Engelse Premier Leagueclub haalt Brands Jarrad naar zijn club. Branthwaite speelt tien wedstrijden in de Premier League en scoort één keer. Niet toevallig met zijn hoofd. De 1.95 meter lange verdediger speelt interlands voor Engelse jeugdteams en doet in 2020-2021 ervaring op in het Championship. Zijn ontwikkeling wordt tijdelijk geremd door blessureleed, maar herstelt daar volledig van. Branthwaite is na Noni Madueke de tweede Brit in de selectie van PSV, dit seizoen.