Debuut Armando Obispo smaakt naar meer

Artikel
Debuut Armando Obispo smaakt naar meer

Op het complex waar hij in 2006 als F-je voor het eerst tegen een bal aantrapte maakte Armando Obispo (17) vrijdag zijn debuut als profvoetballer. Tegen FC Dordrecht speelde hij negentig minuten bij Jong PSV en stapte Obispo met een grote glimlach én drie punten op zak trots van het veld. Een kennismaking met de jonge centrale verdediger van PSV.

Naam
Ronaldo Luis Nazário de Lima, Romário de Souza Faria, Heurelho da Silva Gomes. Qua klank zou de naam van Armando Obispo zonder problemen in dit rijtje illustere oud-PSV’ers passen. Maar in tegenstelling tot Romário leerde Obispo niet voetballen op het strand van de Copacabana. Obispo groeide op in Boxtel, een Brabantse gemeente met net 30.000 inwoners, speelt al tien jaar in het rood-wit van PSV en zag jarenlang hard werk in de jeugdopleiding vrijdag beloond worden met een debuut in Jong PSV. “Ik stond ineens tegen grote mannen. Die kom je niet tegen in de competitie waar ik normaal met PSV onder 19 in speel”, lacht hij voor de camera van PSV TV.

Tekst loopt verder onder afbeelding

Armando Obispo (midden links) feliciteert Albert Gudmundsson na de 3-2 van Jong PSV. Met die cijfers wonnen de beloften vrijdag van FC Dordrecht Armando Obispo (midden links) feliciteert Albert Gudmundsson na de 3-2 van Jong PSV. Met die cijfers wonnen de beloften vrijdag van FC Dordrecht

Rust
Obispo, van 5 maart 1999, is selectielid en aanvoerder van PSV onder 19. Hij speelde interlands voor verschillende jeugdelftallen van Nederland en is één van de grotere verdedigende talenten van PSV. Kenmerkend aan de speelstijl van de linkspoot is de ogenschijnlijke rust tijdens het verdedigen, maar ook wanneer hij met de bal aan de voet oplossingen moet vinden. Dat uitte hij al tijdens het UEFA Youth Leagueduel tegen Atlético Madrid O19, vorige week op De Herdgang en ook tegen FC Dordrecht bleef Obispo overeind. “Het was wel even wennen”, geeft de verdediger toe. “Het spel gaat sneller, de tegenstanders zijn ouder en vooral allemaal wat slimmer. Maar ik denk dat ik het prima heb gedaan. De trainer (Pascal Jansen red.) was tevreden. Ik moest van hem lekker mijn ding doen.”

Trots
En daarin slaagde Obispo volledig, vond Jansen: “Hij heeft het prima gedaan tegen de fysiek sterke spits van FC Dordrecht. We volgen Armando’s ontwikkeling met zijn allen al heel lang. Hij doet het goed bij onze Onder 19. De kans deed zich voor om hem een kans te geven, dan krijgt hij die van me. 17 jaar, debuteren in het betaald voetbal en dat ook nog afsluiten met een winstpartij ná een achterstand. Ik ben supertrots.”

ARMANDO OBISPO
Debuut Jong PSV - FC Dordrecht, 16 september 2016
Geboorteplaats Boxtel
Leeftijd 17 jaar
Bij PSV sinds 2006-2007
Wedstrijden Jong PSV 1
Doelpunten Jong PSV 0

Bekijk ook