De Jong: ‘Zo goed was het niet’

Artikel
De Jong: ‘Zo goed was het niet’

Na afloop sprongen de supporters ouderwets voor Luuk de Jong, maar helemaal tevreden over het optreden van zijn ploeg was de aanvoerder, die twee keer scoorde, niet. “Zo goed was het voor rust niet.”

‘Begin slecht’
Dat zei de aanvaller, die PSV met 4-1 zag winnen, bij FOX Sports. “We begonnen heel slecht vandaag. Het was niet om aan te zien. We stonden dan wel 2-1 voor, maar zo goed was het allemaal niet”, analyseerde hij. In de tweede helft constateerde De Jong dat het beter ging. PSV had de controle, zag De Graafschap geen gevaar meer stichten en won uiteindelijk simpel. “In de tweede helft hielden we de bal veel beter in de ploeg en konden we uitlopen.”

Record  
Daardoor kon Mark van Bommel zijn twaalfde zege sinds de seizoenstart bijschrijven en daarmee is de hoofdcoach de best startende trainer uit de eredivisiegeschiedenis. “Dat is leuk maar het gaat er vooral om dat we winnen”, aldus de hoofdcoach bij FOX Sports. “Ik hou zelf veel statistieken bij. Deze ook.” De beste start van het seizoen van PSV dateert van 1987-1988 toen Guus Hiddink de eerste 17 wedstrijden won. Een record dat langzaam maar zeker ook in zicht komt. “Dat is geen doel op zich. Natuurlijk willen we daar overheen, maar het zou uitzonderlijk zijn”, bleef Van Bommel realistisch.

‘Controle’
Over de wedstijd was de trainer al met al tevreden. “Voor rust laten we het te veel een wedstrijd zijn. We moesten de 1-2 echt verdedigen zodat we het na rust opnieuw konden neerzetten. In de tweede helft deden we het veel beter en op basis daarvan is de overwinning ook verdiend. We hadden de controle.”