De Jong: 'PSV komt er weer bovenop'

Artikel
De Jong: 'PSV komt er weer bovenop'

Afgelopen weekend speelde PSV niet. In plaats daarvan stond een interlandperiode op het programma. Toch is er nog volop nieuws over de club geweest. De belangrijkste berichten op een rijtje.

Luuk de Jong: ‘Ze komen er weer bovenop’
Deze zomer maakte Luuk de Jong de overstap van PSV naar Sevilla FC. Hij volgt zijn oude nog op de voet en baalt van de achterstand die PSV heeft opgelopen, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. “Natuurlijk doet het pijn om te zien wat daar nu gebeurt. Soms zit alles tegen, het is helaas niet anders”, vertelt hij. “Het verschil mag niet zo groot zijn als nu. Daarnaast hebben ze ook pech dat Donyell Malen en Steven Bergwijn zo lang geblesseerd zijn. Ik spreek Mark van Bommel of Mart van den Heuvel nog wel eens. Ze komen er echt wel weer bovenop.”

Djenairo Daniels 4e met Oranje O17
Het Nederlands Elftal O17 heeft het WK in Brazilië afgesloten met een 1-3 nederlaag tegen leeftijdsgenoten van Frankrijk. Door het verlies eindigt de ploeg op de vierde plaats. Namens PSV zat Djenairo Daniels bij de selectie. Hij kwam twee keer in actie, in de groepsfase tegen Japan en Senegal. Het was uiteindelijk gastland Brazilië die het toernooi wist te winnen.

Hoe Oranje het EK kan winnen
Het Nederlands Elftal pakte tegen Noord-Ierland een ticket voor het EK in 2020. Süleyman Özturk en Pieter Zwart van Voetbal International hebben een uitgebreide analyse gemaakt over hoe het Oranje in 2020 het EK kan winnen. Voor een aantal PSV’ers zien ze een belangrijke rol weggelegd. Met name in de aanval heeft bondscoach Ronald Koeman veel PSV-talent tot zijn beschikking, zoals: Donyell Malen, Mohamed Ihattaren en Steven Bergwijn. “Snelheid, techniek, inzicht, dat hebben al die gasten”, zegt Özturk. Bekijk hier de hele analyse.

‘Dutch Diamond’ Ihattaren
Britse krant Daily Mail selecteerde de belangrijkste talenten waar we in 2020 een oogje op moeten houden. In dit rijtje was ook plek voor een PSV’er: Mohamed Ihattaren. “Nog een ‘Dutch Diamond’ die een snelle opmars maakt”, stelt de krant. “De listige spelmaker heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt bij de jeugdteams van PSV.” Ihattaren staat hierdoor in een lijst met talenten van clubs als FC Barcelona, Juventus, Manchester City en Paris Saint-Germain.

Oud PSV’er Beasley geëerd
Oud PSV’er DaMarcus Beasley zet een punt achter zijn carrière. De inmiddels 37-jarige speelde van 2004 tot 2007 in Eindhoven. Hij heeft tijdens zijn loopbaan 126 interlands gespeeld voor het nationale elftal van de Verenigde Staten. Hiervoor werd hij afgelopen zaterdag geëerd voorafgaand aan de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Canada. Beasley werd in 2004 in dienst van PSV de eerste Noord-Amerikaan die ooit in de halve finale van de Champions League speelde.

Bekijk ook

SAMENVATTING | Feyenoord - PSV

Video

'We hebben onszelf tekort gedaan'

Video