De Graafschap strijdt tegen degradatie

Artikel
De Graafschap strijdt tegen degradatie

Voor De Graafschap is iedere plaats hoger dan de 18e bonus. De ploeg uit Doetinchem staat al sinds de eerste weken van de competitie onderaan en is daardoor al tijden verwikkeld in een strijd tegen degradatie. Van paniek is echter geen sprake en dat lijkt zich voorzichtig uit te betalen.

Rust
Trainer Jan Vreman zorgde in de nacompetitie voor een onverwacht succes door De Graafschap ten koste van Go Ahead Eagles en FC Volendam naar de Eredivisie te loodsen. Dat het een moeilijk seizoen zou worden, was dan ook ingecalculeerd en daardoor lijkt er weinig paniek in Doetinchem. Vreman lijkt verzekerd van zijn baan en die rust betaalde zich de afgelopen wedstrijden uit in overwinningen op ADO Den Haag en Excelsior. Heracles Almelo had op zijn beurt alle geluk dat het vorig weekend met 2-1 won van De Graafschap, aangezien die ploeg liefst drie keer het aluminium vond.

Jurjus
Een belangrijke schakel bij De Graafschap is doelman Hidde Jurjus. Jurjus begon met voetballen bij sv Longa en doorliep daarna de jeugdopleiding van De Graafschap. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Superboeren en kwam tot 27 duels in de Jupiler League. Met De Graafschap promoveerde Jurjus uiteindelijk naar de Eredivisie waarin hij - tot aan het thuisduel met ADO Den Haag afgelopen woensdag - tot nu toe ieder duel keepte en als enige speler nog geen seconde miste.