Contract voor Koen Oostenbrink

Artikel
Contract voor Koen Oostenbrink

Koen Oostenbrink (26 januari 2000) heeft zijn eerste contract bij PSV ondertekend. In het Philips Stadion zette de jeugdspeler zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2021 PSV’er maakt.

Hoogtepunt  
Oostenbrink is een middenvelder die al sinds 2009 deel uitmaakt van de jeugdopleiding van PSV. Daar begon hij destijds als spelertje in de E en voetbalde hij zich via verschillende lichtingen op tot speler van PSV onder 19, één van de vaandelteams van de opleiding. Komend seizoen sluit hij aan bij Jong PSV, dat gaat spelen onder de nieuwe coach Peter Uneken. “Dit is het hoogtepunt in mijn loopbaan tot nu toe. Ik heb me goed kunnen ontwikkelen en wil me volgend seizoen laten zien bij Jong”, aldus Oostenbrink.

Veldhoven
De in Veldhoven geboren Oostenbrink geldt als een multifunctionele speler, die zowel op het middenveld – waar hij het best tot zijn recht komt – als in een meer defensieve rol kan spelen. “De komende jaren ga ik aan de slag met verbeterpunten, zoals meer risico in mijn spel leggen, minder vaak kiezen voor de veilige optie en één-tegen-één-situaties. Ik wil me zo goed mogelijk ontwikkelen.”