Contract voor Jong PSV-doelman Roulaux

Artikel
Contract voor Jong PSV-doelman Roulaux

PSV heeft Youri Roulaux vastgelegd. De talentvolle doelman uit de eigen jeugdopleiding zette vrijdagmiddag onder toeziend oog van zijn familie en vriendin zijn handtekening onder zijn eerste verbintenis die hem tot 2019 aan PSV bindt. Het contract bevat een extra optiejaar.

Kampioenschappen in de jeugd     
De uit Waalre afkomstige Roulaux keept al sinds 2013 bij PSV. Hij werd stijds als 14-jarige opgenomen in de jeugdopleiding. Van daaruit ontwikkelde Roulaux zich tot betrouwbare sluitpost in de jeugdelftallen van PSV. Vorig seizoen debuteerde Roulaux in het betaald voetbal. Tegen Jong AZ stond de doelman bij Jong PSV in de basis en onderscheidde hij zich met enkele fraaie reddingen. “Ik heb hier al mooie jaren gekend met kampioenschappen in PSV onder 17 en PSV onder 19. Daar hoop ik nog veel mooie momenten aan toe te voegen”, vertelde Roulaux bij PSV TV.

PSV-fan      
De jonge doelman vertelde daar ook dat hij vroeger als kind al naar het Philips Stadion ging om PSV te zien spelen. “Uiteindelijk is het voor iedereen die hier een contract tekent natuurlijk een droom om in dit mooie stadion te kunnen spelen. Maar voor het zover is, wil ik zoveel mogelijk gaan keepen bij Jong PSV. Het wordt mijn eerste jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Naar die uitdaging kijk ik enorm uit.”

Bekijk ook