Complimenten van Faber na ‘superlastige week’

Artikel
Complimenten van Faber na ‘superlastige week’

Met een goed gevoel blikte Ernest Faber zaterdagavond terug op zijn eerste week als interim-trainer. De oefenmeester zag PSV tegen PEC Zwolle al vroeg een tikje krijgen, maar uitstekend reageren: ‘Het was een superlastige week.’

Schrikken
Na twaalf minuten liet Mustafa Saymak de coach van PSV nog schrikken door de bezoekers op 0-1 te zetten. “Zeker in het begin was het een beetje stroef en onzeker”, zei Faber. “Twijfelend van achteruit, maar dat is na deze week niet zo wonderlijk. In de beker zijn we natuurlijk goed weggekomen dus na de 0-1 was het afwachten hoe het ging. Ik vind dat we goed hebben gereageerd. We hebben weerbaarheid getoond en een aantal mooie doelpunten gezien.”

‘Lekker naar huis’
Dat was knap, vond Faber, gezien de week. “Het was deze week supermoeilijk. Een compliment naar alle spelers en stafleden die zijn opgestaan. Nu moet iedereen lekker naar huis, de feestdagen vieren, de koppies fris maken en daarna gaan we keihard werken in Qatar.”

Dank van Afellay
Aanvoerder Ibrahim Afellay viel voor de tweede keer deze week in en waar hij afgelopen woensdag nog opgelucht moest zijn, was hij nu vooral blij met de overwinning van PSV. Na afloop van de wedstrijd bedankte hij de supporters. “Het was geen makkelijk half jaar voor jullie en ons. We willen jullie bedanken voor de steun die jullie desondanks altijd hebben gegeven”, begon Afellay. “We zijn blij dat we hebben kunnen afsluiten met een zege en hopen dat we er een goede tweede seizoenshelft van kunnen maken. Hele fijne feestdagen, een heel goed einde en nogmaals heel erg bedankt.”

Gakpo: ‘Bij elkaar gebleven’
Cody Gakpo verzorgde zaterdagavond het slotakkoord. De aanvaller maakte een prachtig doelpunt door de defensie van PEC Zwolle het nakijken te geven na een slalom. Na de 2-1 van Mohamed Ihattaren de tweede fraaie treffer van de avond. Welk doelpunt mooier was? “Die van mij natuurlijk”, zei Gakpo met een lach bij FOX Sports waarna hij ook Ihattaren loofde. “Dat was ook een beauty zoals jullie altijd zeggen. En een belangrijke”, aldus de Eindhovenaar die daarna gevraagd werd naar zijn blik op de wedstrijd die bij fases goed was en soms ook wat lastiger. “Je hebt meerdere fases in een wedstrijd, maar ik denk dat we goed bij elkaar zijn gebleven. We hebben nooit het gevoel gehad dat we deze wedstrijd gingen verliezen. Het is lekker om zo de vakantie in kunnen gaan.”

Bekijk ook