Comeback kids van Jong PSV moeten alsnog de punten delen

Artikel
Comeback kids van Jong PSV moeten alsnog de punten delen

Met een sterk gewijzigde startopstelling stond Jong PSV voor de tweede keer deze week op het wedstrijdveld. Met zeker vijf andere spelers dan maandag was het aan de belofte de taak om voor de derde keer op rij te winnen. Iets wat lang leek te gaan gebeuren.


Tegenslag
Na vijfentwintig minuten is nog geen van beide ploegen echt gevaarlijk geworden wanneer Jenson Seelt de bal bij een hoekschop ongelukkig op zijn hoofd krijgt. Vincent Müller, die dat niet had verwacht, was niet meer in de positie om redding te brengen. Even later moet Damian Timan geblesseerd het veld verlaten. Het zat dus niet mee voor de ploeg van Ruud van Nistelrooy. De wedstrijd bleef de rest van de eerste helft in evenwicht, wat ook inhield dat niemand grote kansen wist te creëren.  

Comeback
Dat was in de tweede helft wel anders. Mathijs Tielemans zag zijn kans schoon toen een afvallende bal voor zijn voeten viel. Zijn afstandsschot was goed geplaats en zo liet hij de keeper kansloos. Een kwartier later speelde Johan Bakayoko met een goeie aanname meteen zijn directe tegenstander uit. Na een flinke sprint kapte hij naar binnen en ook de afwerking was subliem. Jong PSV was de hele tweede helft nog niet in de problemen gekomen en dus leek het de overwinning over de streep te gaan trekken. Vlak voor tijd ging die hoop echter in rook op toen de bezoekers attent reageerde op een voorzet. Daar bleef het bij en dus werden de punten gedeeld.

Müller, (63/Markelo) Bahadir, Seelt, Van de Blaak, Leysen; Kjølø, (34/Matuta) Timan, Tielemans; (45/Bakayoko) Touré, (45/Saibari) Colyn, Sealy.