Comeback blijft uit en Jong PSV verliest in Oss

3 min
Jong

Jong PSV kwam in Oss na twintig minuten op voorsprong, maar wist deze niet te behouden. De thuisploeg scoorde drie keer en de ploeg van Peter Uneken ging zonder punten naar Eindhoven.

Linkerflank
Na tien minuten speeltijd was de eerste grote Eindhovense kans voor Jeremy Antonisse. De vlotte buitenspeler brak weg van de Osse verdedigingslinie, gaf de bal laag voor aan Fode Fofana die net niet in kon tikken. Kort daarvoor had Ismael Saibari nog een kans, hij stond in vrije schietpositie in het zestienmetergebied van TOP Oss maar zijn schot werd vlak voor het doel geblokkeerd. Na twintig minuten kwam er weer gevaar van de flanken. Deze keer was het Fredrik Oppegård. Hij wist een lage voorzet perfect in de voeten van Fofana te leggen die makkelijk kon afronden, 0-1. Het werd vrij spel op de linkerflank en Saibari en Oppegård wisten het de thuisploeg lastig te maken met voorzet na voorzet. Robin Schoonbrood vond Antonisse nog met een slimme steekpass maar laatstgenoemde stuitte op doelman Geens. TOP Oss deed nog wat terug voor de rust. Een schot van afstand ketste af en verraste Maxime Delanghe, 1-1.

Bliksemstart TOP Oss
Gelijk na aanvang van de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Delanghe moest uit zijn doel komen om mee te verdedigen maar dit werd gespot door de aanval van TOP Oss. De bal werd over de Belg heen gelepeld, 2-1. Tien minuten later werd de pijn groter. In de kluts in het Eindhovense zestienmetergebied kwam Shurandy Sambo ten val tegen een Osse speler. De scheidsrechter zag daarin een overtreding en TOP Oss scoorde vanaf de strafschopstip. Kristófer Kristinsson probeerde met een hard schot de marge te verkleinen maar hij stuitte op de Osse keeper. De IJslander zat later wel goed. Tien minuten voor tijd kopte hij knap de bal achter de Osse doelman, op aangegeven van Cheick Touré. Mees Kreekels was nog een haarlengte af van de gelijkmaker maar kopte naast. Jong PSV werd nog gevaarlijk in de slotfase maar een comeback bleef uit. 3-2 werd de eindstand.