Cocu: ‘We mogen nog niet aan de feestdagen denken’

Artikel
Cocu: ‘We mogen nog niet aan de feestdagen denken’

Phillip Cocu verwacht in de laatste krachtproef voor de winterstop een andere wedstrijd tegen Vitesse dan twee maanden geleden. In Arnhem was sprake van een open wedstrijd waarin veel ruimtes lagen. Ditmaal ziet Cocu dat anders. “Wij moeten zelf het initiatief nemen en de wedstrijd bepalen.”

Seizoenshelft goed afsluiten
Bij winst gaan Cocu en zijn spelers met een goed gevoel de winterstop in. “Dit is een belangrijke wedstrijd, want we willen de eerste seizoenshelft goed afsluiten. We mogen absoluut nog niet denken aan de feestdagen. We spelen tegen een tegenstander die misschien wat wisselvallig presteert, maar wel één met veel kwaliteiten.”

Stabiliteit
De hoofdcoach van PSV zag een seizoenshelft met weinig pieken en dalen. “We kenden een moeilijk begin, waarin we niet optimaal gepresteerd hebben. Daarna hebben we draad goed op weten te pikken en hebben we constant gepresteerd. We zijn stabiel geweest en dat is heel goed. Ajax-uit was daarop een uitzondering en daar zakten we door de ondergrens.”

Romero
Daarnaast reageerde Cocu op de komst van Maximiliano Romero. “Ik ben erg blij met Romero. Het is een groot talent waar we veel plezier aan gaan beleven en waar we van gaan genieten. Met dit soort transfers is het altijd even spannend, maar Marcel (Brands red.) en zijn team hebben er hard aan gewerkt.”