Cocu waakt voor gemakzucht tegen Volendam

Cocu waakt voor gemakzucht tegen Volendam
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu waakt tegen FC Volendam voor onderschatting. Zijn ploeg neemt het donderdag om 18.30 uur op tegen de hekkensluiter van de Jupiler League met als doel plaatsing bij de laatste zestien van de KNVB Beker. “Als we er te makkelijk over denken, gaan we een moeilijke avond tegemoet.”

‘Bewust’
Dat vertelde Cocu woensdagmiddag tijdens zijn vooruitblik op het bekerduel met de ploeg uit Noord-Holland. “Als wij spelen op het niveau dat je van ons mag verwachten, bekeren we door. Dat heb ik tegen mijn ploeg gezegd. Als we dat niet doen, treden we een moeilijke avond tegemoet. Daar moeten de spelers zich van bewust zijn.”

PSV mist drie aanvallers
De hoofdcoach verwacht dat dat bewustzijn er donderdagavond ook is. “In de groep leeft een bekergevoel. De spelers willen zo ver mogelijk komen.” PSV moet de volgende ronde zien te bereiken zonder Gastón Pereiro en Jürgen Locadia. Beide aanvallers zijn niet voldoende hersteld van de kwetsuren die ze dit weekend tegen Heracles Almelo oplopen. “We verwachten hen in het weekend weer bij de ploeg, al kan ik dat niet met zekerheid zeggen.” Daarnaast ontbreekt bij PSV morgen Steven Bergwijn. Ook hij is nog niet voldoende fit.