Cocu: ‘vertrouwen in elkaar is groot’

Artikel
Cocu: ‘vertrouwen in elkaar is groot’

Volgens hoofdcoach Phillip Cocu was de zege van zijn ploeg zaterdagavond terecht. Na een doelpuntloze eerste helft bleek zijn team met 2-0 te sterk voor ADO Den Haag, dat eerder dit seizoen punten van PSV afsnoepte. “In de tweede helft hebben we een tandje bijgeschakeld en uiteindelijk dik verdiend gewonnen”, aldus de Cocu direct na de wedstrijd.

‘Complimenten voor de ploeg'
Op de persconferentie in het Philips Stadion benoemde Cocu vervolgens de volwassenheid van zijn ploeg. “We hebben een goed gevolg gegeven aan de wedstrijd van woensdag. We zochten naar mogelijkheden, zonder het achterin open te zetten en gaande weg de wedstrijd hebben we de druk opgevoerd. Soms moet je een uur of zeventig minuten wachten op een doelpunt. Dat hebben we vanavond gedaan.” Cocu gaf bovendien aan dat hij voelt dat zijn team op dit moment vertrouwen heeft. “Het vertrouwen in elkaar en in de ploeg is groot. We hebben zoveel spelers die een goal kunnen maken. Uiteindelijk hebben we vandaag een mooie overwinning behaald, zeker na afgelopen woensdag. Daar heb ik de ploeg de complimenten voor gegeven.”

Fraser: PSV simpelweg te volwassen
ADO-trainer Henk Fraser sprak in dezelfde woorden. Hij hoopte dat zijn ploeg lang in de wedstrijd kon blijven, zag dat het enigszins lukte, maar vond na afloop dat een resultaat er nooit echt in zat. “Wat zal ik zeggen? We hebben natuurlijk de wedstrijd tegen Atlético gezien dus we wisten wat ons te wachten stond. We wilden zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven. Wie weet wordt PSV dan zenuwachtig en gaat het publiek morren. Dat gebeurde echter totaal niet. Ik denk dat PSV simpelweg te volwassen is. Ze raken niet in paniek en zijn op basis daarvan de terechte winnaar.”