Cocu trots, Locadia straalt

Cocu trots, Locadia straalt
2 min

Phillip Cocu kon zijn trots na afloop niet onder stoelen of banken steken. Na een moeilijke openingsfase zag de hoofdcoach PSV Utrecht tactisch overklassen en met 7-1 winnen in de Galgenwaard. “Utrecht wist op een gegeven moment de oplossing niet meer te vinden. Wij hebben het op de juiste manier uitgespeeld”, vertelde hij in de catacomben.

Groeien 
“We groeiden in de wedstrijd”, analyseerde Cocu daarna op de persconferentie. “In het begin van de wedstrijd hadden we moeite met de lopende momenten, we konden ze niet vastzetten zoals we dat graag wilden. Maar naar mate de wedstrijd vorderde ging dat beter en beter. Het team pikte onze aanwijzingen perfect op.”

“Ik ben trots op het team”, vervolgde hij. “De spelers hebben het vooraf bedachte tactisch plan geweldig uitgevoerd. We hebben vandaag echt naar onze kwaliteiten gespeeld. 1-7 is reden voor een glimlach in de kleedkamer. We mogen hier even van genieten.”

‘Nog nooit meegemaakt’            
Jürgen Locadia kon zijn ogen amper gelover. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt”, zei hij met de wedstrijdbal onder zijn arm bij FOX Sports. “Ik ben blij dat ik me dit seizoen mag bewijzen als spits. Vroeger had ik de honger niet om meer te scoren als ik al een doelpunt had gemaakt. Dan ging de druk er een beetje van af. Nu wilde ik alleen maar vaker scoren. Daar hamert iedereen ook op.”