Cocu richt zich alleen op ‘taaie tegenstander’

Artikel
Cocu richt zich alleen op ‘taaie tegenstander’

In een weekeinde waarin Feyenoord en Ajax elkaar treffen, focust Phillip Cocu zich alleen op de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. “We moeten ons concentreren op onze eigen wedstrijd. We mogen niks laten liggen. Op de andere wedstrijd heb je geen invloed dus daar wil ik zo min mogelijk mee bezig zijn.”

Voorsprong pakken
Cocu wijst zijn spelers erop dat ze scherp moeten zijn. Dat probeert hij voor elkaar te krijgen door zijn team ervan bewust te maken dat de concurrenten tegen elkaar spelen. “Iedere voorsprong die je pakt is meegenomen. Dit soort momenten kunnen aan het einde van het seizoen bepalend zijn.”

Handen vol
De hoofdcoach verwacht een lastige wedstrijd tegen Heracles Almelo die hij een ‘taaie tegenstander’ noemt. “De resultaten van de afgelopen jaren laten zien dat we vaak onze handen vol hebben aan Heracles. We zullen op ons hoogste niveau moeten spelen. Het is een elftal dat vaak gegroepeerd speelt en terugzakt op eigen helft. De ruimtes zullen klein zijn. Daarnaast hebben zij met Kuwas en Peterson spelers in huis die met hun snelheid en individuele acties gevaarlijk kunnen zijn vanuit de omschakeling.”

Lozano fit, twijfels over Bergwijn
Cocu kan zondag weer beschikken over Hirving Lozano en Derrick Luckassen. Beide spelers trainden mee met de groep en zijn fit. Of dat ook geldt voor Steven Bergwijn is nog twijfelachtig. De aanvaller trainde binnen, afzonderlijk van de groep. De afsluitende training zal uit moeten wijzen of Bergwijn fit genoeg is om te spelen.

Bekijk ook