Cocu: 'Niemand gaat het ons cadeau doen'

Cocu: 'Niemand gaat het ons cadeau doen'
2 min

Voor PSV begint morgen de jacht op de derde titel in successie. Tegen FC Utrecht opent de landskampioen een lang eredivisieseizoen, waarin opnieuw het kampioenschap het doel is voor PSV. Phillip Cocu blikt vooruit: “Dit seizoen wordt misschien nog wel moeilijker dan vorig jaar.”

Fitte selectie
Na twee kampioenschappen en twee ‘Super Cups’ op rij is PSV dit seizoen volgens velen kampioenskandidaat nummer één. Ook al omdat Cocu amper bepalende spelers zag vertrekken. Vrijdag trainde zijn selectie voor het laatst in aanloop naar de seizoenstart en daarbij bleek iedereen fit voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. “Ook Jetro (Willems red.) en Héctor (Moreno red.) zijn weer aangesloten. Zij hebben voluit kunnen meedoen. Iedereen is fit en de groep is groot. Toen we elf tegen elf speelden moesten er zelfs nog twee spelers worden bezig gehouden. Voor ons als staf is het alleen maar lekker dat iedereen aan boord is”, vertelt Cocu direct na de vrijdagochtend-training op De Herdgang.

‘Niemand gaat het ons cadeau doen’
Dat betekent dat PSV met een complete selectie naar Utrecht kan afreizen, de stad waar Cocu als coach nog nooit verloor. Hij weet echter als geen ander dat dat geen garantie is voor opnieuw een goed resultaat. “We hebben er de laatste jaren altijd goede resultaten neergezet, maar dat zegt nu niets. Utrecht-uit is altijd een lastige wedstrijd. Het is een goede ploeg, tactisch sterk, wij moeten een heel goede dag hebben om van hen te winnen”, aldus Cocu, die zijn ploeg waarschuwt voor de extra ‘lasten’ die de kampioen moet dragen. “Dit seizoen wordt misschien nog wel moeilijker dan vorig jaar. Niemand gaat het ons cadeau doen. Ploegen zullen nog gemotiveerder zijn, willen nog liever van ons winnen. Het wordt een interessant jaar, wij zijn tot favoriet gebombardeerd en moeten er alles aan doen dat waar te maken.”

De wedstrijd, die om 19.45 uur begint en live te volgen is op FOX Sports, via de PSV App en Twitter (@PSV) heeft voor Phillip Cocu overigens een bijzonder tintje. Zaterdag zit de PSV-trainer voor de 150e keer als hoofdcoach van de club op de bank.